Удължават разследването за убийството на Татяна Стоянва

4946
Удължават разследването за убийството на Татяна Стоянва
Снимка: БГНЕС

Разследването на убийството на шефката на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов - Татяна Стоянова, ще бъде допълнително удължено. Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов.

Вече 4 месеца след разстрела на 33-годишната общинска чиновничка няма заподозрени за това кой е евентуалният килър, изстрелял срещу Стоянова 5 куршума. От прокуратурата обаче опровергаха слуховете, че в убийството е замесено името на бизнесмен. Все още не е готова назначената съдебно-техническа експертиза. ДНК експертизата, която бе направена в Научно-изследователския институт по криминалистика и криминология към МВР, е готова.

Има заподозрян за убийството на Татяна Стоянова

За убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова има заподозрени, потвърди вицепремиерът и вътрешен минис...

Освен дрехите - дънки, кожено яке и блуза, разследващите са дали за изследване и два златни пръстена и часовник на убитата. От свои източници „Монитор" научи, че окончателно е отпаднала и версията, че общинската шефка е била застреляна заради любовни отношения и приоритетно се работи върху тезата, че Стоянова е била ликвидирана хладнокръвно заради икономически интереси с общински имоти. Вече има предположения, че оръжието, с което е застреляна младата жена, е или пистолет „Макаров", или чешкият вариант на „ЧЗ", на който е бил поставен заглушител, тъй като никой в кооперацията и магазините отпред, както и в съседните 8-етажни блокове, не е чул изстрели.

Убиецът е изстрелял 5-те куршума отдясно на жената и още първият изстрел е причинил мигновено смъртта на Стоянова. В момента досъдебното производство за убийството на общинската служителка се води от Софийската градска прокуратура, след като в началото на февруари шефът на пазарджишката областна дирекция на МВР Йордан Рогачев предложи столични криминалисти да се включат в разследването.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com