В Пазарджик МВР разкри високотехнологична нарколаборатория

1546
В Пазарджик МВР разкри високотехнологична нарколаборатория

Криминалисти на ОДМВР - Пазарджик разкриха високотехнологична лаборатория за отглеждане и последваща обработка на марихуана.

Акцията е проведена вчера на територията на Пазарджик, след разследване и последващи претърсвания в сграда в покрайнините на града. В нея те открили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана, помещения за обработка на дрогата до достигането на крайния продукт, предназначен за захранване на наркопазара.

Взриви се научна лаборатория, произвеждала метамфетамин

Националният институт по стандарти и технологии (NIST) в САЩ е заведение уважавано и известно по цял свят. Тук се уточнява еталонът на...

Съоръжението било добре прикрито във вътрешността на стара промишлена сграда, оборудвано с най-съвременна техника за напояване, контрол на влажността, температурата, осветление, сушилня и приспособления за нарязване и пакетиране на готовата продукция.

От там криминалистите са иззели близо 5 кг суха марихуана, готова за продажба. Последвали претърсвания и на няколко адреса в Пазарджик и Септември. В жилищата са открити 38 незаконно притежавани малокалибрени патрона, марихуана, множество мобилни телефони, иззети са и компютърни конфигурации.

В полицейския арест е задържан 36-годишен мъж от Септември. Съвместната работа по документиране на престъпната дейност продължава.

Операцията е реализирана под ръководството на Окръжната прокуратура, в нея са участвали служители на звено "Борба с организираната престъпност".

МВР се хвали с повече разкрити престъпления, но картината си е трагична

МВР не знае кой е извършил над 75 000 престъпления през миналата година. Това сочи полицейската статистика, която обаче отбелязва и уве...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик