Язовир "Студена" е безопасен, уверява МРРБ

15428
Язовир "Студена" е безопасен, уверява МРРБ
Снимка: БГНЕС

Няма опасност за населението и инфраструктурата от преливането на яз. „Студена“. Високите води, вследствие на валежите от последните дни, са нормални и очаквани, съобщават от МРРБ.

Във връзка с публикации в медиите, с които с тревога се твърди, че водният обект прелива, пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството пояснява следното: "В изпълнение на месечния график за месец май на настоящата година, обемът на язовир „Студена“ се поддържа да не надвишава 21,00 млн. куб.м. Според данните на ВиК – Перник язовирът прелива с около 1 куб.м./сек., което е в рамките на нормалните количества за този период на годината и към момента не се налага допълнително контролирано изпускане за освобождаване на допълнителен обем.

Извършен е пълен оглед на язовирите в община Пазарджик

През тази пролет беше извършен пълен оглед на язовирите на територията на община Пазарджик, за да се види в какво състояние са. Това ка...

Стопанисването и управлението на язовира е непрекъснат процес и се извършва съобразно действащата нормативна уредба в България. Прави се постоянен мониторинг на язовирната стена и съоръженията към нея и измерване на нивото на водата в язовирното езеро".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com