Караниколов: Водният режим ще бъде еднакъв за всички квартали на Перник

2704
Караниколов: Водният режим ще бъде еднакъв за всички квартали на Перник
Снимка: БГНЕС

Водата в Перник няма да поскъпва, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, цитиран от БНР. Той допълни, че се подготвя нов график на водоподаване, с който режимът да бъде уеднаквен за всички квартали на града.

До края на деня ВиК-Перник ще излезе със становище, че в ситуацията, в която се намира града в момента, няма да бъде подписано увеличение на водата.

Нанков: До 2 месеца ще приключат ремонтите на водопреносната мрежа в Перник

До два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на пречиствателните станции и водопреносната мрежа в Перник. Това заяви за...

Подготвя се и нов график за режим, обясни икономическият министър и съобщи, че с 20 литра в секунда е увеличен дебитът към язовир "Студена":

"Друго, което се прави - работи се по клон 2 и по пречиствателната станция. Но чакаме възлагането, което ще стане до края на деня от общината и се надяваме и пожарните служби да помогнат до края на тази седмица, за да се осигурят допълнителни количества вода".

Ще се работи в местността "Попов кладенец":"Това са извори, пещерни извори. Водата е една и съща. Въпросът е да видим, ако изтеглим в момента водата, която е налична там като ресурс, да видим за колко време ще се възстанови.

Ако се възстанови толкова бързо, колкото очакваме, това означава, че можем да предприемем съответните действия по-мащабно. Взехме решение, тъй като сме в криза - 10 локации по река Струма, извън язовир "Студена" - водата е чиста, в случай на ситуация, в която трябва да се осигурява вода, да имаме тези сондажи".

Последици от водната криза в Перник - МВР проверява всички ВиК (ВИДЕО)

Започват проверки на всички ВиК дружества в страната. Това стана ясно от брифинг на премиера Бойко Борисов, на който присъстваха кметът...

Припомняме, че в последния ден на миналата година заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков обеща пред БНТ, че до два месеца най-късно трябва да приключат спешните ремонти на пречиствателните станции и водопреносната мрежа в Перник. "От вчера започна аварийният ремонт на старата пречиствателна станция, където ще са изградени нови утаители, нови помпи, нова връзка между новата и старата пречиствателна станция, за да може да гарантираме на всички граждани че дори при достигане на мъртъв обем от язовира, водата ще има всички необходими качества за битови нужди на хората", допълни зам.-регионалният министър. Нанков каза, че Батановския водопровод ще бъде изключен от големия проект и ще бъде финансиран с 35-те милиона лева, отпуснати от правителството.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЕРНИК:

Община Перник преобърна представите за града си с гениален маркетинг ход

Пиян тийнейджър преби майка си и баба си в Перник

Десетки семейства в Перник не могат да спрат парното си през лятото

Авария остави Перник без парно и топла вода

Квартал в Перник остава без парно и топла вода за денонощие

Със символична първа копка бе дадено начало на реконструкцията на довеждащ водопровод и помпена станция „Опалово“

Центърът на Перник без вода

Начало на "Сурва": Рекорден брой участници в най-големия маскараден фестивал в Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Перник обяви петък за неучебен ден заради "Сурва"

Времето е спряло: Мизерни условия в болницата в Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com