Кметът на Плевен се срещна с министър Василев заради план за мащабен спортен център

4017
Кметът на Плевен се срещна с министър Василев заради план за мащабен спортен център
Снимка: Община Плевен

Изграждане в Плевен на един от четирите мащабни енергийно-ефективни спортни центрове обсъдиха днес кметът Георг Спартански и министърът на младежта и спорта Радостин Василев

„В продължение на около 1,5 часа коментирахме строителството на нова многофункционална спортна зала в града. Съоръжението трябва да бъде изградено на мястото на разрушената преди близо 10 години колописта, а средствата ще бъдат осигурени от държавата. В залата ще има възможност да се провеждат състезания и тренировки по няколко вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, художествена гимнастика“, съобщи във фейсбук профила си Спартански.

Нов закрит плувен комплекс с четири басейна ще бъде построен в Плевен

Започва строителството на нов закрит спортен плувен комплекс в Плевен. Инвестиционното намерение обявиха днес на среща с журналисти в О...

Предвидено е изграждането на помещения, които да служат за тренировки по бокс, борба, вдигане на тежести, бойни спортове. Залата ще разполага също със закрита лекоатлетическа писта. Планира се изграждане и на закрит плувен басейн с олимпийски размери, който ще покрива всички стандарти на Международната федерация по плуване, както и хотелска част към комплекса. Съоръженията ще се използват свободно както за професионален, така и за масов спорт по график. Предвидено е към залата да бъдат изградени и необходимият брой паркоместа.

„По време на разговорите беше уточнено, че имотът, на който трябва да бъде изградена многофункционалната спортна зала, следва да бъде прехвърлен от Община Плевен в активите на Министерството на младежта и спорта. Поех ангажимент този въпрос да бъде разгледан от Общински съвет-Плевен още на заседанието през месец март, т.г.“, уточнява градоначалникът.

В срещата с министър Василев участвали също зам.-министърът инж. Владимир Харизанов, зам.-кметът на община Плевен Стефан Милев, главният архитект на Плевен Светлин Митев и експерти от дирекция „Инвестиционна политика и обществени поръчки“ на Министерството на младежта и спорта.

Кметът уточнява, че след издаването на виза за проектиране от главния архитект на общината ще бъде възложена процедура по ЗОП за изработване на технически инвестиционен проект за спортния комплекс. Когато техническият проект бъде одобрен, ММС ще проведе процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи.

Община Плевен засилва контрола по спазване на противоепидемичните мерки на пазара за колите

Кметът на Община Плевен Георг Спартански разпореди на изпълнителния директор на „Тибор“ ЕАД и директора на Дирекция „...

„Предприетите действия по изграждането на нова многофункционална спортна зала в Плевен са част от заложената в коалиционното споразумение на Правителството на Р.България политика за построяването на енергийно-ефективни спортни центрове в четири региона на страната, отговарящи на международните спортно-технически нормативи“, посочва още Георг Спартански.

Той запознал министъра и с току-що одобрения им проект по програма "Красива България" за ремонт на волейболната зала (стени, подова настилка,таван, осветление) в комплекс"Спартак", както и с готовия проект за отопление в целия комплекс. С него община Плевен кандидатства за финансиране по реда на Наредба 4 на Министерството, но й е отказвано с аргумент "липса на средства".

Той подчертал, че имат пълно готовност отново да депозират проекта в ММС, тъй като е логично изграждането на отоплителната инсталация на комплекса и ремонтът на залата за волейбол да се извършват заедно.

Запознал министъра и с други спортни проекти в процес на реализация в Плевен - изграждане на футболно игрище зад "Стадион Плевен" (терен, лекоатлитическа писта, осветление, трибуни, помощни сгради), проектиране на сектор за хвърляния по лекоатлетическите дисциплини копие, гюле, чук, диск.

Обсъдили състоянието на държавната лекоатлетическа зала както и двата футболни стадиона - "Плевен" и "Белите орли".

Нови съдове за разделно събиране на отпадъци поставиха в Плевен

Община Плевен подписа договор с предмет организиране на система за  разделно събиране, транспортиране и сепариране на отпадъци от ...

Спартански припомни, че тази година ще изградят комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол в ЖК "Мара Денчева" - срещу "Китайската стена", като предстои избор на изпълнител по ЗОП с общински средства.

„Силно обнадежден съм от днешната работна среща, от професионалното отношение на екипа на ММС и лично от визията на министър Василев относно инфраструктурата на и за спорта в Плевен и България. Убеден съм, че с обединени усилия и общо желание нещата могат и е крайно време да се случат - гражданите и спортистите на Плевен са доказали, че заслужават това ново отношение!“ казва в заключение кметът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛЕВЕН:

Най-добрите ученици по астрономия от цялата страна ще мерят сили в Плевен на Национална олимпиада

Крум и Виктория - плевенски деца, олимпийци на световно ниво по природни науки

Доброволци с нова акция за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ - чистиха и боядисваха клетки, смениха стари табели с нови

Плевен посреща Великден с разнообразна програма

Д-р Валентин Христов приветства участниците в Републиканския турнир по стрелба за служители на МВР „Величко Величков“

След скандал: Момиче намушка жена в Плевенско

Кметът на Плевен и четвъртокласници от ОУ „Св. Климент Охридски” се включиха в „Походът на книгите“

Кметът на Плевен обявява 2 и 15 май за неучебни дни

Започна кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“ в Плевен

Християн, първото бебе на Плевен за 2024-а година и семейството му гостуваха на кмета д-р Валентин Христов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен