Новият кмет на Плевен: Общината има неизплатени дългове за 2,5 млн. лв.

3832
Новият кмет на Плевен: Общината има неизплатени дългове за 2,5 млн. лв.

Множество нарушения е открил новият градоначалник на Плевен Георг Спартански в първите 7 дена от кметския си мандат. 

"Ако европейските проекти в Плевен не се случат по надлежния ред, общината ще бъде санкционирана с милиони. Неизплатените задължения на общината към доставчици са в размер на 2,5 млн. лева, заяви пред БНР Георг Спартански. 

3.5 милиона от задлъжнели работници търсят данъчните в Плевен

Офисът на НАП в Плевен предприема крути мерки спрямо 1 800 задлъжнели служители и работници на фирми от региона, чиито дългове към хазн...

Две жени, които не са били щатни служители на общинската администрация в Плевен, са били назначени на длъжностите ръководител и координатор на проекта за водния цикъл на града. Воден цикъл обаче няма, но двете жени за по-малко от 3 години са успели да си поделят като възнаграждения по този проект 180 хил. лева. 

"Водният цикъл на града не се случва. Има само от около 3 години подготвителни дейности. Няма одобрен бюджет на проекта. Няма и финансиране. Покана за набиране на проектни предложения също няма. Ако няма проект в една или друга степан на реализация, ще се случи това, че тези 180 хил. лева възнаграждения ще отидат за сметка на плевенския данъкоплатец", каза Спартански.

"Ръководството на проекта е било в двучленен състав. Двете дами, с които са били подписани трудови договори, са получавали възнаграждения от бюджета на общината – в размер на 2500 и 2000 лева. Жената, която е била ръководител на проекта, е вършила доста неща по отношение на подготвителните фази на проекта. Другата дама е получавала 2 000 лева като административен сътрудник на проекта. Имам информация, че в известен период от време е играла ролята на секретарка на кмета, седейки в преддверието на кметския кабинет", обясни Спартански. 

Той беше категоричен, че ще работи прозрачно и съответните органи ще бъдат запознати с тези събития.

В Плевен прехвърлят делото на заличените съветници от ГЕРБ във Върховния съд

Образуваното дело по жалба на двамата заличени от листата за общински съветници на ГЕРБ – Емил Цветков и Станислав Иванов, се пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен