Община Плевен получи исканите 1,3 млн. лева за почивната станция в Кранево

3296
Община Плевен получи исканите 1,3 млн. лева за почивната станция в Кранево

След години търсене на решение на казуса, как Плевен да получи парите си от дела, който има в почивната станция в Кранево, най-после проблемът е решен. Това съобщи на медиите кметът на Плевен Георг Спартански.

Той информира, че в деня на ноемврийската - първа за мандата сесия на Общински съвет-Плевен, когато съветниците одобриха предложението за завеждане на дело за съдена делба, по сметката на общината са постъпили 1 300 000 лева от съсобственика на имота фирма „Екогруп" ЕООД - гр. Добрич.

Кметът на Плевен предлага 66% увеличение на такса смет

66% увеличение на такса смет в Плевен - това предложение ще внесе в Общинския съвет кметът Георг Спартански, съобщи "24 часа". След ск...

Сумата идва много добре за общината при два и половина милиона неразплатени дългове и с тези пари ще разплатим част от тях, коментира Спартански.

Той припомни направеното през годините неуспешни до момента стъпки от страна на общината за решаване на проблема с имота, в който нейният дял съсобственост беше 66 %, посочва "Дарик нюз".

Имотът на община Плевен в Кранево беше част от хотел, намиращ се в центъра на село Кранево, който включва поземлен имот с площ 4 930 кв.м, заедно с построените в него 4 масивни сгради. 3 от тях са едноетажни, а основната сграда в комплекса е на 4 етажа. Част от хотелската база са и 3 едноетажни помощни сгради. По думите на кмета на Плевен Георг Спартански, до сега имотът е ползван изцяло от добричката фирма съсобственик.

Хотелската база в Кранево е въведена в експлоатация през януари 1989 г. Имотът се намира в самия център на курорта, на улицата с изградена инфраструктура, която води към плажната ивица.

Офисът на НАП в Плевен блокира опит за ДДС измама с пилешко месо

От офиса на НАП – Плевен информираха, че служители на звено „Фискален контрол“ блокираха опит за фиктивен износ на 8 ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен