X
 
 

„Пътят на предприемача“ зaпочва от Плевен

971 0
photo of „Пътят на предприемача“ зaпочва от Плевен
Снимка: Община Плевен
Социално-информационна кампания, насочена към младите хора от Северозападна България, ще стартира от Плевен на 10 октомври. Тя е кръстена „Пътят на предприемача“ и цели да разкрие възможности за реализация на младежите в този край на страната. Организатор на кампанията е консултантската компания по бизнес процеси и информационна сигурност „Консендо България”, съобщиха от Община Плевен, която подкрепи инициативата.

„Темата за предприемачеството и предприемаческия дух у младите е важна не само за региона ни, тя е важна за цялата страна. В последните години предприемаческият дух загубва своята увереност и много млади и инициативни хора по различни причини не предприемат никакви действия по това да бъдат двигател на нашето общество“, смята зам. -кметът на Плевен Стефан Милев.

Според данни на Евростат в Северозападна България 45 на сто от младежите нито учат, нито работят, твърди Павел Хрисков, експерт по бизнес процеси. Той поясни, че социално-информационната кампания „Пътят на предприемача” цели да направи промяна като насърчи младите момчета и момичета да придобият самочувствието, че могат да управляват сами живота си, да са финансово грамотни и да не се страхуват да поемат рискове.

Младежите до 25-годишна възраст, които проявяват интерес, могат да присъстват на срещата, която ще се проведе на 10 октомври, четвъртък, от 13.00 часа в зала „Гена Димитрова”. Подобни инициативи компанията ще организира и във Видин, Монтана и Враца.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално