X
 
 

30 шофьори без обезопасителен колан и общо 10 без книжки - заловени при полицейска акция в Пловдив

1427 0
photo of 30 шофьори без обезопасителен колан и общо 10 без книжки - заловени при полицейска акция в Пловдив
Снимка: МВР-Пловдив
Две специализирани полицейски операции са проведени през последното денонощие от служители на сектор Специализирани полицейски сили на територията на Пловдив. Действията са част от активните мерки на областната дирекция на МВР за опазване на обществения ред и безопасност на движението. Вчера (11.10.19 г.), за времето от 14:00 ч. до 22:00 ч., е осъществен засилен пътен контрол в града под тепетата. Общо са проверени 291 лица и 151 моторни превозни средства. Констатирани са 120 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които е взето административно отношение.

Над 30 са случаите на шофьори неползвали обезопасителен колан в автомобила. Двама мотористи пък са били без каски. Установени са шест моторни превозни средства с техническа неизправност, четири - с прекратена регистрация и едно - с изменена конструкция. Един пиян е заловен зад волана, шестима - с отнети книжки заради неплатени глоби, а други четирима са неправоспособни. Седем души са пипани да говорят по мобилен телефон, докато шофират, а 14 са нямали редовни пътни документи.

Напрежение след полицейска акция в Столипиново

Четирима са задържани в рамките на специализирана полицейска акция по линия наркотици в Столипиново тази вечер, съобщават от пресцентър...

Втората акции е стартирала след 22:30 ч. снощи и е приключила в 01:00 ч. днес. Акцентът при нея е поставен върху спазване на законовите разпоредби в заведения. Проверки са извършени в две дискотеки - на булевард "Дунав" и на улица "Капитан Райчо". Общата равносметка във втората акция е повече от 280 проверени лица и 18 моторни превозни средства. Съставени са четири акта и протокол по Закона за здравето, като не се посочват конкретните нарушения. По 10 фиша са издадени и при ЗБЛД и по общинската наредба, както и два по Закона за движение по пътищата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално