Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Йотова поздрави ръководството и екипа на Панаира за организацията "АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ" 2023

21 февруари 2024, 11:23 часа • 1007 прочитания

„Днес откриваме най-мащабната икономическа инициатива на Балканите за агробизнес, вино, храни и оборудване. Мегафорумът представя постигнатите резултати и технологичното бъдеще в земеделието, лозарството и винарството, хранителната индустрия. Деветото издание е по-силно, по-богато и по-съдържателно. То обединява спецификите на трите международни изложения - АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ“, каза в словото си главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. Той благодари на съорганизаторите и партньорите, с които събитието става все по-успешно с всяко следващо издание.

Вицепрезидентът Илиана Йотова даде висока оценка на форума и на организаторите в лицето на Международен панаир Пловдив. „В днешното немного леко време – тревожно, на войни и конфликти, да създаваш добро и бъдеще, заслужава уважение. Искам специално да поздравя ръководството на Международен панаир Пловдив и целия екип, които се справят с трудностите. Справиха се в тежките времена на Ковид, на икономически кризи и несигурност, за да дадат възможност на българските производители да намерят своите партньори и да покажат качеството на своята продукция“, подчерта Илиана Йотова. Тя бе категорична, че е необходима обща, разумна земеделска политика, с мисъл за бъдещето. „Тук съм, за да изкажа подкрепата си за земеделците от президентската институция“, добави още Йотова. Според нея не може само с финансови кръпки да се решават проблемите на земеделците, а трябва да се изгради целенасочена политика. Зелената сделка е хубаво нещо, но не трябва да ощетява нашите производители, а да спомогне за тяхното развитие. Илиана Йотова поздрави министъра на земеделието Кирил Вътев за това, че подкрепя българските производители в борбата им за повече българска продукция на пазара.

Министър Кирил Вътев подчерта, че за него е чест да открие в Международен панаир Пловдив 9-ото издание на мегаизложението. „Големият интерес на толкова изложители и производители показва, че духът на българския производител не е сломен след толкова кризи. Искрено се надявам, че всеки ще си тръгне оттук зареден с много оптимизъм и нови идеи за успех в своята работа“, каза министър Вътев преди да обяви изложението за открито.

На официалната церемония за старта на мегафорума присъстваха още областният управител инж. д-р Илия Зюмбилев, председателят на Пловдивския общински съвет Атанас Узунова, заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков, народният представител Росен Костурков, Пловдивският митрополит Николай, дипломати, общински съветници и представители на браншови структури.

Още: Винен празник превзема Стария град на Пловдив в следващите 3 дни

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес