Жълт код за 4 общини утре

15593
Жълт код за 4 общини утре
Снимка: БГНЕС

Обявен е жълт за код за утре, 14 март в четири области на страната – Смолян, Пазарджик, Пловдив и Кърджали заради снежни превалявания, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

В Смолян, Пазарджишко и Пловдивска област се очакват валежи, в повечето места до 10-15 л/кв.м, на отделни места и до 20-30 л/кв.м, с допълнително нарастване на снежната покривка.

Обявен е жълт за реките Сазлийка, Марица и Мочурица и оранжев за р. Тунджа

Към момента има обявени жълти кодове за река Сазлийка при град Гълъбово, река Марица при град Харманли, Мочурица при село Воденичене и ...

В Кърджали на повечето места ще превалява до 10-15 л/кв.м, но на отделни места и до 20-30 л/кв.м. Над около 900 м -1000 м дъждът ще преминава в сняг.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова участва в заседание на Кризисния щаб в Смолян под ръководството на областния управител Недялко Славов и кмета на града Николай Мелемов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

По данни на щаба в област Смолян няма бедстващи хора, нито нуждаещи се от лекарства.

Остава бедственото положение, то не е отменено в 6 общини. В две малки населени места – Баните и Неделино се очаква в следващото денонощие да бъде пробит достъпа. Остава проблема с тока – все още 75 населени места са без захранване. До 10 дни се очаква то да бъде възстановено, а там където това не може да се направи – да се доставят генератори.

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Жълт код за силен вятър е обявен в цялата страна. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно. През страната вече преминава ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив