Кметът на Стамболийски проведе акция по събарянето на незаконни постройки

7125
Кметът на Стамболийски проведе акция по събарянето на незаконни постройки
Снимка: община Стамболийски

В кв. "Партизана" в Стамболийски бе проведена акция по събарянето на незаконни ромски постройки. Лично кметът Георги Мараджиев организира със съдействието на полицията акцията, след като при многобройни предупреждения от страна на Общината незаконнонастанилите се тук роми не предприеха нищо.

За първи път всички паркове в Стамболийски ще имат поливни системи

За първи път във всички паркове се изграждат поливни системи, защото, още когато започнахме ремонтите в тях, знаехме, че трябва да се п...

Ето и коментарът на кмета: "Приключи един тежък и дълъг процес по събарянето на незаконните къщи в кв. „Партизана“. Тежък за мен като кмет и като човек. Никога не съм искал да бутам незаконни къщи пред погледа на деца. Разчитах на съзнанието на възрастните, за да не се стига до тук. Но не срещнах разбиране! Потуших искрата преди да е станал пожарът. Благодаря за съдействието на РУ Стамболийски. Постройките вече са съборени. Без фанфари, без медии. Не го направих шумно. Не го използвах предизборно. Изпълних закона и го приложих с цялата му сила, защото хора, които не искат да се интегрират, не уважават съгражданите си, крадат, хвърлят камъни по хората и влаковите композиции, постояннно тормозят съседите си - за такива няма милост! Някои смятаха, че това няма да стане, че това бил електорат! Глупости! 2019 година спечелих изборите с 65 процента от първи тур. 

Ще правя това, което е в интерес на гражданите! А след две години отново ще искам Вашето доверие. От всички Вас ! В цялата община живеят много честни и трудолюбиви роми. Всеки ден те са в БКС, чистят, работят, трудят се! Искам да си закупят терените под къщите, да си строят законно, да плащат данъци! И те го искат. Децата им ходят на училище, образоват се. Но има закони и те важат за всички. Без значение от етнос или религия. Направих нещо, което никой кмет в община Стамболийски дори не си беше и помислял да направи. И ще продължа, ако е необходимо, не само в Стамболийски. Но ще има ред! И в Куртово Конаре да се спре издевателството над хората със силната музика. Извиках тримата диджеи и ги предупредих! Там, където има проблеми, ще съм на терен! И вечер! Имам властта и закона ми дава право да го приложа с цялата му строгост. Той важи и за разни кандидат-депутати с незаконно строителство, и за кандидати за кметове и кандидати за общински съветници, и за българи, и за роми. Никой да не мрънка и да не се прави на ощипан! Искаме правила и ще ги наложим! Дали съм прав - времето ще покаже!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Над 4900 младежи са обхванати по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие"

Наказват служителя на ДАИ, който свали номера на паяка, вдигнал колата му

Влак и камион се сблъскаха в Пловдив

Бум на кърлежите в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри обновени детски градини (СНИМКИ)

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...