X
 
 

Младото вино дефилира в Пловдив за 11-та година

756 0
Младото вино дефилира в Пловдив за 11-та година
Снимка: Божилова
С живописно Дионисиево шествие в 13 часа днес започва една от най- популярните туристически прояви в Пловдив, утвърдила се през последните десет години - фестивалът "Дефиле на младото вино". Старият Пловдив за пореден път става не само място за разходка сред красиви къщи, но и маршрут, по който на 12 места посетителите могат да опитат младото вино на различни изби и кулинарни изкушения. Срещу жетони, които могат да се закупят от Bilet.bg, всеки е добре дошъл за една дегустация, но има и екстри, които включват различни брандирани аксесоари. 

За пръв път Дионисиевото шествие и виненият тур в Старият Пловдив се проведоха през 2009 година и оттогава броят и на участниците винопроизводители, и на посетителите само расте. Миналата година в любопитната разходка са се включили 23 000 души.

Организатори на проявата са Съветът по туризъм - Пловдив и община Пловдив в сътрудничество с Общински институт "Старинен Пловдив", Регионален исторически музей и Регионален Етнографски музей, Градска художествена галерия, Университета по хранителни технологии – Пловдив, и Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...