Мъж опита да подпали Джумая Джамия

25551
Мъж опита да подпали Джумая Джамия

Окръжна прокуратура-Пловдив води бързо произдводство срещу 31-годишен български гражданин, който опитал рано тази сутрин да запали Джумая джамия.

Мъжът полял дограмата на джамията със запалителна течност и я запалил, след което избягал. Пламъците са били погасени от охранител, а извършителят бил заловен на бензиностанция в града след кражба на гориво, с което възнамерявал да осъществи докрай плана си.

Кой стои зад организираното нападение срещу Джумая джамия?

ДПС излезе с официална декларация, с която остро осъжда вандалското нападение срещу Джумая джамия в гр. Пловдив. Предоставяме ви пълния...

Спрямо младия мъж са повдигнати обвинения за опит за палеж на имущество на значителна стойност, което е с историческа и художествена стойност и за кражба на гориво, обясняват от прокуратурата.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, след което съдът трябва да реши за мярката за задържане. Той е с две присъди от 2005 и 2006 година, съобщават от Окръжна прокуратура - и двата пъти е лежал в затвора. Едната му присъда е за хулиганство, другата - за причиняване на средна телесна повреда.

През септември тази година мъжът е осъден на първа инстанция на 4 години и 6 месеца за изнасилване и блудство, като до момента присъдата не е влязла в сила. Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които понастоящем е обвинен, е лишаване от свобода от три до десет години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com