Началниците на полицията в Първомай и Асеновград са арестувани

8275
Началниците на полицията в Първомай и Асеновград са арестувани
Снимка: Thinkstock

Началниците на полицейските управления в Първомай и Асеновград – Васил Налбантов и Димчо Темелков, са арестувани тази сутрин, предаде Нова тв.

Арестите са извършени по време на мащабна акция на криминалисти срещу организирана престъпна група и престъпления по служба.

Потвърдиха ареста на полицая, помагал на наркодилъри

Полицаят от Пето РПУ Ивайло Иванов, разследван за подпомагане дейността на двама наркодилъри, остава в ареста. Там ще продължи да преби...

Според информация на медията има данни, че те са прикривали извършени престъпления и затова са задържани. По-късно се очаква полицията да оповести повече информация.

Източници от МВР обясниха ,че операцията е на дирекция "Вътрешна сигурност". Причините за ареста на висшите полицейски служители към момента не се съобщават официално, но вероятно става дума за подозрения в корупция, съобщи БНР.

"Все още не можем да кажем нищо по повод на информацията за арестуваните шефове на РУП-Асеновград и Първомай. Работим. Ще има официална пресконференция, която ще е най-вероятно утре". Това заяви пред "24 часа" шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Христо Разсолков.

Окръжният прокурор Румен Попов нито потвърди, нито отрече информацията. Краткият му коментар бе единствено - "работим". Подобен прецедент не се е случвал все още в МВР. Служителите в РУП Първомай и Асеновград са в стрес.

Акушерката, пребила малката Никол, е посягала и на други деца

Днес Софийски градски съд разглежда мярката за неотклонение на акушерката Емилия Ковачева, която преби 4-дневната Никол в болница в Соф...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com