Над 10 000 ученици в Пловдив са част от мащабен проект за по-добро образование

6934
Над 10 000 ученици в Пловдив са част от мащабен проект за по-добро образование
Снимка: iStock/Guliver

Над 10 000 пловдивски ученици ще бъдат включени в мащабен проект за подобряване на образованието, съобщиха от Община Пловдив.

Програмата цели активното въвличане на децата в учебния процес постоянно, за да се повиши мотивацията им, да се развият техните умения за анализ, презентиране, позитивно общуване, работа в група и да се подготвят за успешната си реализация след 10-15 години във високо технологично общество, посочва Topnovini.bg.

Асеновградчанин поставя проблемите на образованието в своя книга

Един от основните проблеми в българската образователна система е, че всяко едно нещо в училище е свързано с финансови средства. Това ка...

Участниците в проекта ще използват проектно-ориентиран подход, ще създават условия за работа на децата в екип, ще използват съвременни технологии във всяка класна стая, ще се обучават как да анализират професионално ситуациите и да прилагат различни начини на управлението им.

Акцент е също интегрирането на учениците, подкрепа на различните таланти на децата и превенция на агресивните прояви. Ще бъдат приложени и нови методи на преподаване и на практика ще се подобри качеството на образователния процес в учебното заведение. За основа ще се ползват утвърдени британски образователни модели.

В първия етап на проекта са включени осем учебни заведения от Пловдив - ОУ "Райна Княгиня", ОУ "Яне Сандански", ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Патриарх Евтимий", ОУ "Кочо Честименски", ОУ "Йордан Йовков", ОУ "Елин Пелин", СОУ "Любен Каравелов" с активното участие на техните директори и над 100 преподаватели. Те ще преминат през специално обучение, за да могат да разработват и въвеждат иновативните методи на програмата в обучението.

Проектът е отворен и към всички останали училища и всяко учебно заведение или учител могат да се включат.

Всеки четвърти ученик не вижда бъдеще в България заради лошото висше образование

Близо 19% от гимназистите, които са завършили тази година образованието си у нас, планират да напуснат България. Това показа проучване ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com