X
 
 

Най-дълбоко пазената тайна на Пловдив си остава...тайна и след решението на ВАС

3476 2
Най-дълбоко пазената тайна на Пловдив си остава...тайна и след решението на ВАС
Снимка: Божилова
"Демократична България" се зае да проучи ситуацията с транспортния проект на Пловдив, който е болна тема за града. След като общината отказа да предостави документите по проекта, а Административен съд - Пловдив потвърди този отказ, Върховният административен съд реши друго - да има достъп до документацията. С това се зае Йордан Иванов, председател на местната структура на "Демократична България", но срещна поредни трудности, за които стана дума днес на извънреден брифинг с Христо Иванов, ген. Атанас Атанасов и Веселина Александрова.

Оказа се, че въпреки съдебното решение на най-висока инстанция, служителите от община Пловдив затрудняват достъпа на Иванов до документите, не му разрешават да снима, не му дават копия и в крайна сметка единственото, което той показа днес пред журналистите, е първата страница от доклада по проекта, подписан от ръководителя му инж. Борислав Кръстев.

Кой все пак е подписал приемо-предавателния протокол, с който се удостоверява, че работата на испанската фирма "Индра Системас" е свършена, при положение, че нищо не бе направено както трябва и до ден-днешен не работи, кой е наредил да се плати сумата от над 8 млн. лв. и е погубил шанса за неустойки, които са по 82 000 лв. на ден, все още не е ясно. При следващия си опит да се запознае с документация, Йордан Иванов смята да покани и медиите, за да станат свидетели как тази информация, която би трябвало да е съвсем ясна и достъпна, на практика се крие. Затова днес на брифинг от "Демократична България" поискаха оставки на всички длъжностни лица, които с подписите си са приели работата и са ощетили пловдивчани, незабавно освобождаване на инж. Борислав Кръстев, който ръководеше транспортния проект, а сега ръководи водния проект и публично обяснение от страна на община Пловдив защо след като има решение на ВАС продължава да крие важния протокол. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    На следващите избори ще гласувам за Демократична България. Допадат ми и като идейна платформа и като поведение. Преди именно техни активисти се пребориха пак чрез съда, за да се разкрият важни информации за КТБ, за АЕЦ Белене и за Южен поток. Успех!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Вземи се застреляй по добре ще направиш :)))
    : 2 !
Последно в Актуално