Нов блокаж на проекта за чиста вода на Пловдив

3296
Нов блокаж на проекта за чиста вода на Пловдив
Снимка: Actualno.com

Ново блокиране на проекта за чиста вода на Пловдив от каскада „Доспат – Въча. Класираният на второ място участник в поръчката за изпълнение на прединвестиционно проучване  е подал жалба срещу класирането в Комисията за защита на конкуренцията.

Израелската компания „Аш Индъстрийз“ ООД е посочена за изпълнител, който да проектира новото водоснабдяване за общините Пловдив, Кричим, Стамболийски, Перущица, Родопи, Куклен и Марица.

Как безпроблемно да се събори паметник на културата

Точно в средата на поредица от почивни дни около националния празник преди три години Пловдив настръхна- новината, че се разрушава паме...

Оплакването е от Обединение „ВС Въча 2019“ между фирмите „Аркадия Инженеринг“ и „Хидропроект София“ ЕООД.  То е срещу решението на комисията, назначена от областния управител на Пловдив Здравко Димитров, с което на първо място е класирана израелската фирма.

Кандидатите да изпълнят заданието бяха осем на брой.

Припомняме, че поръчката беше рестартирана през януари месец, след като беше прекратена първата процедура от септември месец.

При нея бяха подадени четири оферти -на „Аквапартньор“ ЕООД, „Рутекс“ ООД, Стройинвестконсулт София“ ЕООД и обединението „ВС Въча 2019“.

С изключение на предложението на „ВС Въча 2019“ за другите три се оказа, че не отговарят на изискванията на възложителя .

С конна езда помагат на деца с увреждания в Пловдив

Зона за хипотерапия, която ще помага на деца и младежи с увреждания, беше открита в Пловдив. Райското кътче за рехабилитация се намира ...

Посочено бе, че това води до невъзможност да се осъществи конкурентен избор, поради което комисията намира, че каквито и последващи действия да предприеме относно оценяване на техническите предложения, нейната дейност би била необективна и формална и преди всичко в разрез с принципите на ЗОП, въз основа на които се възлагат обществените поръчки.

С тези аргументи процедурата бе прекратена от областния управител на Пловдив. В протоколите бе вписано изрично, че пликовете на кандидатите с ценовите им предложения няма да се отварят.

Прогнозната стойност на поръчката е за 350 000 лева без ДДС. Финансира се със средства от Оперативна програма „Околна среда“.

Предвидено да се извършат геоложки и хидрогеоложки изследвания и проучвания, геодезически проучвания, хидравлични модели, геотехнически изследвания, анализ на качеството на водата от съществуващите водоизточници, на качеството на суровата вода от бъдещия водоизточник и суровата вода.  

Трябва също да се изготви анализ на водния баланс, социално-икономически и финансов анализ, включително да се изчисли социална поносимост на ВиК услугите за населението и др.   

13 пловдивски поети четат пред колеги от целия свят

Второто литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив“ ще се състои в рамките на Международния фестивал на поезията &...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com