Община Пловдив с ултиматум към концесионера на подлезите в центъра на града

2408
Община Пловдив с ултиматум към концесионера на подлезите в центъра на града
Снимка: БГНЕС

Община Пловдив дава едномесечен срок на "Рента груп плюс" ЕООД да представи доказателства, че изпълнява допълнителната инвестиционна програма по концесионните договори за пешеходните подлези до хотел "Тримонциум" и аптека "Марица". Решението бе взето на днешната сесия на Общинския съвет в Пловдив.

Според концесионния договор за подлез "Тримонциум" фирмата концесионер, собственост на Тодор Бурджиев, се ангажира с допълнителна инвестиционна програма за срок от 15 години на обща стойност 1.4 милиона лева. През годините тази програма не е била изпълнявана, не е извършен и записаният в договора ремонт на 10-ата година (2014 г.) в размер на 120 хил. лв. или поне концесионерът не е предоставил доказателства за това.

Договорът задължава концесионера да депозира по сметка на Общината гаранция за изпълнение на задължението за заплащане на концесионното възнаграждение в размер на 20% от дължимата сума.

Гаранцията трябва да бъде внесена до 31 януари на обезпечената година, но до този момент за 2016-а такава сума не е постъпила в Общината, макар че от администрацията са изпратили напомнително писмо.

Ремонтират спешно подлеза на бул. "България" в Пловдив

Спешен ремонт се извършва на подлез на бул. „България”, в отсечката между ул. „Васил Левски” и бул. „Цар ...

През 2011, 2013 и 2015 г. фирмата на Бурджиев е сезирана с писма от Община Пловдив за лоша хигиена, счупени стъпала и запушени отводнителни шахти.

За подлеза на аптека "Марица" е договорена допълнителна инвестиционна програма в размер на 600 хил. лева. Концесионерът е трябвало да изгради и рампа за инвалидни колички от южната страна на подлеза, както и навесни конструкции по одобрен проект, които не са направени. За този подлез също не е внесена гаранцията за 2016 г.

Ако в едномесечния срок фирмата концесионер не представи доказателства за изпълнение на инвестиционната програма, Община Пловдив ще прекрати договора за концесия.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com