Обсъждат възстановяване на производството на ВМЗ в Иганово

5545
Обсъждат възстановяване на производството на ВМЗ в Иганово
Снимка: БГНЕС

Обсъждат възстановяването на производствения процес на площадката в Иганово на ВМЗ - Сопот, съобщава изданието topnovini.bg. Това ще се случи на извънредно заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество "Отбранителна промишленост" на Министерство на икономиката.

Поканени са представители на работодателски и синдикални браншови структури, както и Съвета на директорите на предприятието.

Синдикатите във ВМЗ искат оставката на Лукарски

Синдикалната секция на КТ “Подкрепа” във ВМЗ Сопот поиска оставката на икономическия министър Божидар Лукарски заради неспа...

Припомняме, че по информация на прокуратурата стана ясно, че решението за осигуряване на достъп и за възстановяване на работния процес на площадка Иганово е изцяло в компетентността на ръководството на ВМЗ – Сопот.

На 19 май т.г. е било извършено цялостно обезопасяване на площадка Иганово от ВМЗ АД гр.Сопот, включително пътища, площадки, покриви на сгради и площи от невзривени боеприпаси.

Прочистването бе следствие на неколкократно изискано съдействие от Сухопътните войски на РБ, като по този начин беше решен проблемът с достъпа на собствениците и ползвателите на земи в района, както и бе осигурено нормалното провеждане на розобера, допълват от прокуратурата.

 

От ВМЗ излизат на протест, искат по-бързо пускане на площадката в Иганово

Служители на ВМЗ-Сопот започват предупредителни стачни действия. Причината е забавянето на пускането на площадка "Иганово", където пред...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com