Пловдив изпълнява проекти за над 70 млн. лв. до 2019 г.

442
Пловдив изпълнява проекти за над 70 млн. лв. до 2019 г.
Снимка: БГНЕС

На над 70 милиона лева възлизат мащабните проекти, които Пловдив има намерение да изпълни до 2019-та година, когато ще е Европейска столица на културата.

Това стана ясно от думите на кмета на града Иван Тотев в ефира на "Дарик".

Сумата се формира с 30-милионния заем от ЕБВР, предвиден за реконструкцията на Коматевско шосе, булевардите „Руски“, „6-ти септември“ и новия булевард "Северен“.

Ремонтират възлови булеварди в Пловдив

Мащабни ремонти по ключови булеварди започват в Пловдив, съобщи кметът Иван Тотев. Още в понеделник ще бъде официално открита обновена...

Цялостната реконструкция на "Васил Априлов" пък струва 15 милиона лева.

Проектът за Модър Царевец, който ще свързва районите „Южен“ и „Западен“ е на стойност 9 милиона лева, а в момента по него се подготвя възлагане на обществена поръчка тип „Инженеринг“.

Процедурите за изграждането на пробив под Водната палата ще са готови до края на годината, а изграждането на съоръжението ще струва около 6 милиона лева.

Най-рано през есента ще стартира и премахването на паважа на ул. „Гладстон“. Стойността на поръчката е 1 700 000 лева и тя ще се изпълнява в рамките на две бюджетни години.

Ремонтните дейности се планират така, че да има по-малко неудобство за гражданите“, каза още кметът на Пловдив. Така предстоящата реконструкция на бул. “Руски“ и Коматевско шосе, което се очаква да бъде затворено до няколко дни, ще протече поетапно.

Според Тотев родители ще кръстосват целия град като бедуини, ако не се слеят училищата

"Ако не бе взето това решение, през септември 120 семейства от квартал "Съдийски" щяха да ходят като бедуини с кервана из целия град. П...

Предвидената реорганизация на движението и пълното премахване на т.н. „ухо“ на бул. "Мария Луиза“, заради цялостното експониране на Голямата базилика и оформянето на красиво площадно пространство, ще се реализира до два месеца.

Община Пловдив е внесла за одобрение за финансиране и проекта за реконструкцията на бившия партиен дом, чиято стойност е близо 9 милиона лева, стана ясно още от думите на градоначалника. Съвсем скоро се очаква да бъде обявена и обществената поръчка за пл. "Централен", която пък е на стойност 10 милиона лева.

Иван Тотев съобщи още, че му предстои среща с жители на Капана, които вчера внесоха подписка срещу нощния шум в артквартала.

Той беше категоричен, че засега не се предвижда разширение на „Синя зона“.

По отношение на електронната система за таксуване на градския транспорт, стана ясно, че най-вероятно тя ще заработи с всичките й компоненти на 100% в началото на есента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com