Пловдивската драма с наемните убийци - може би манипулация на завещание

4106
Пловдивската драма с наемните убийци - може би манипулация на завещание
Снимка: БГНЕС

Майка ми не е поръчвала убийството. Това каза Жана, дъщеря на задържаната за опит за убийство на роднините си Иванка Ройдова. Според полицията 66-годишната Иванка Ройдова се опитала да прибере около 4.5 милиона долара от сметките на мъртвия си баща, който приживе имал успешен строителен бизнес в САЩ.

Не знам защо до този момент никой не споменава името на Недялка Бързакова. От гледачка на дядо ми тя се превърна в единствен наследник на богатството на дядо ми. Фондовете на вуйчо ми се управляват от нея, твърди Жана пред Нова телевизия. Според нея Бързакова се е възползвала от това, че дядото е бил болен от Алцхаймер и го е накарала да подпише документи, с които милионното наследство отива при нея.

Жена от пловдивско село поръчала убийствата на шестима свои роднини, сред които деца

Жена от пловдивско село е поръчала убийството на брат си и на роднини - общо 6 души. Това разкриха от прокуратурата в Пловдив на специа...

Разпределител на наследството е Анна Ройдова, кято е третата сестра в семейството и живее в САЩ. Не вярвам на това, което се говори и което се пише, има много лъжи, каза Ройдова. Тя обясни, че Бързакова била домашна помощница на починалия ѝ брат, като 6 години след като почнала да работи за него, Бързакова го е завела при адвокат и там е направено ново завещание. Тогава брат ми беше много болен, не знаеше дали е в САЩ или в България. Имам документи от трима психиатри за състоянието на брат ми. Наследството е за минимум 3-4 млн. долара, може да са и повече, обясни Анна Ройдова.

Версията на полицията за случая е друга – Иванка Ройдова е потърсила наемни убийци, за да я отърват от брат ѝ, от сина му, от дъщеря му, съпруга ѝ и двете ѝ деца. Ройдова дала поръчката на полицай под прикритие. Не знам, на нас този човек (бел. ред. – полицаят под прикритие) ни беше представен като адвокат. Той трябваше да ни помогне да изясним казуса с фондовете на дядо ми, обясни Жана. Никога не сме поръчвали вуйчо ми и семейството му, кълне се Жана, която беше задържана за съучастие.

Днес, 25 март, съдът в Пловдив ще гледа мярката на Иванка Ройдова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com