Пловдивският университет приключи успешно проект за пазарно ориентирани модули

8432
Пловдивският университет приключи успешно проект за пазарно ориентирани модули
Снимка: БГНЕС

Резултатите от успешно приключения си проект „Пазарно ориентирани модули в хуманитарните професионални направления“ ще представи на пресконференция утре, 10 декември, Филологическият факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В рамките на 20 месеца проектът по сключен договор BG051PO001-3.1.07-0024 се изпълняваше съвместно с компанията за аутсорсинг услуги „Софика Груп“ АД и електронната медия „Под тепето“ ООД. Общата стойност на изпълнените дейности е 249 923,67 лв., обясни ръководителят на проекта доц. д-р Станка Козарова. 

В рамките на проекта бяха извършени двупосочни анализи под надслов: „Филологически факултет - пазар на труда“, за да се установи какъв потенциал има факултетът да отговори на новите потребности на пазара, както и какви изисквания за нови умения, нагласи и компетентности има към специалистите на факултета и какви нови методи на преподаване трябва да се въведат. След регистриране на „дефицитите“ в учебните планове и програми бяха изготвени предложения за адаптиране и надграждане чрез създаване на пазарно ориентирани модули. 

Ден на китайската култура организират за първи път в Пловдивски университет

Първият „Ден на китайската култура“ в Пловдив, организиран от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и &bd...

Реални потребители на дейностите по проекта са 2000 студенти от двете хуманитарни направления, по които се обучават студентите във Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“: „Филология“ и „Педагогика на обучението по...“. Техните академични знания бяха адаптирани и надградени в съответствие с динамиката на потребностите на пазара на труда чрез създаване на пазарно ориентирани модули в учебните планове и програми. 

Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз по Схема BG051PO001-3.1.07 „Актуализиране на учебните програми във висшето образование в съответствие с изискванията на пазара на труда“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив