X
 
 

Почина една от последните обитателки на пловдивския зоопарк - мечката Габриела

3826 0
photo of Почина една от последните обитателки на пловдивския зоопарк - мечката Габриела
Снимка: Божилова
През лятото на 2014 година последните обитатели на и без това затворения пловдивски зоопарк - мечките Наско и Габриела - бяха упоени от екип на организацията "Четири лапи" и закарани в Парка за танцуващи мечки в Белица. Габриела не можа да дочака отварянето на новия зоопарк. На 6 август тя е починала. Животът й е бил истински добър едва в тези пет години, които тя прекарва в среда, близка до естествената. Още в първата зима изпада в истински зимен сън.

Последните три циркови мечки в Сърбия бяха преместени в зоопарк

Последните три циркови мечки от съседна Сърбия бяха конфискувани в началото на тази седмица от представители на Министерство на земедел...

Преди да попадне в пловдивския зоопарк, тя е била в цирка, но не се е поддавала на дресировка и затова са я оставили. Условията в зоопарка бяха тежки - мечките обитаваха съвсем тясно пространство, бяха разделени. Още в първите дни след пристигането си там, Габриела влиза в схватка с мечока Наско и загубва едната си лапа. Пространството в клетката беше 20 кв. м. и животните буквално страдаха.

От организацията "Четири лапи" казват, че смъртта й е настъпила след затруднения в дишането и въпреки осигурената медицинска помощ. А при аутопсията се е изяснило, че е причина за смъртта й са сериозни сърдечни проблеми. Габриела почина на 23 години.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители