Разпитват свидетели по дело за обществена поръчка за зоопарка в Пловдив

1253
Разпитват свидетели по дело за обществена поръчка за зоопарка в Пловдив
Снимка: Ерол Емилов

По материали от ТД “Национална сигурност“ – Пловдив, съдържащи данни за евентуално извършено престъпление по служба от длъжностни лица от община Пловдив при провеждането на обществена поръчка за „Реконструкция и модернизация на Зоокът гр. Пловдив“, е била образувана прокурорска преписка в Окръжна прокуратура–Пловдив.

С постановление от 29.06.2016 г. прокурор от ОП – Пловдив е отказал да образува досъдебно производство и е прекратил преписката. Срещу това постановление била подадена жалба, но с постановление от 22.07.2016 г. прокурор от АП – Пловдив го е потвърдил.

Прокуратурата откри редица нарушения в строежа на зоопарка в Пловдив

Новоизграденият зоопарк в Пловдив е под въпрос. Върховната касационна прокуратура (ВКП) откри редица нарушения при строителството. Изг...

С постановление от 19.10.2016 г. на прокурор от Върховна касационна прокуратура постановлението на АП Пловдив е отменено. В постановлението си прокурорът от ВКП е изложил в резюме установената фактическа обстановка, като е извел правни изводи за наличие на достатъчно данни за започване на разследване. Приел е, че при провеждането на обществените поръчки за реконструкция и модернизация на „Зоокът“ – гр. Пловдив и при изпълнението на проекта длъжностни лица от община Пловдив са допуснали множество нарушения на предвидените в ЗОП и ЗУТ правила, информира БГНЕС.

С постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив от 03.11.2016 г. е образувано досъдебно производство срещу длъжностни лица от Община Пловдив за това, че през 2014г. не са изпълнили служебните си задължения, произтичащи от Закона за обществените поръчки и е превишил правата си при провеждане на обществена поръчка за реконструкция и модернизация на „Зоокът“ – гр. Пловдив, с цел да набави за себе си облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици- престъпление по чл. 282 ал.1 от НК.

За да се осигури бързина, обективност, всестранност и пълнота на разследването, с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров от 15.11.2016 г. е разрешено разследването по това досъдебно производство да се проведе в район, различен от района на съда, компетентен да разгледа делото (в случая Окръжен съд гр. Пловдив). Главният прокурор е възложил ръководството и надзора върху разследването да се осъществява от Софийска градска прокуратура.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура по делото се провеждат активни процесуално следствени действия – иззета е цялата документация във връзка с проведената процедура по ЗОП с обект „Реконструкция и модернизация на „Зоокът“ – гр. Пловдив“, разпитват се свидетели.

ВКП: Новият зоопарк в Пловдив незаконен

Строителството на новия зоопарк в Пловдив, който в неделя бе посетен от премиера и военния министър, е незаконно, постанови Върховна ...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Откриха огнище на птичи грип в Пловдивско

„Столипиново” отново тъне в боклук

Катастрофа между линейка и микробус в Пловдив

След реакция на възмутени родители: Спряха строеж на Младежкия хълм в Пловдив (СНИМКА)

Арестуваха четирима дилъри на дрога и марихуана в Пловдив

Пловдивски университет избира ректор измежду...1 кандидат

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов и маестро Диан Чобанов рекламират заедно града на туристическо изложение

Задържаха по погрешка чуждестранни студенти - объркали ги с мигранти

Свързват чрез жп линия Летище Пловдив с града

След Баба Марта: Първият щъркел кацна в Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com