Ваксинацията в Пловдив в снимки

2595
Ваксинацията в Пловдив в снимки
Снимка: Община Пловдив

Кампанията по ваксинация срещу COVID-19 стартира и в УМБАЛ "Свети Георги" в присъствието на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева, кмета на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителния директор на УМБАЛ “Свети Георги“ професор Карен Джамбазов и медици.

Официално: Всички подробности за ваксинацията срещу коронавируса в България

От 27.12.2020 г. стартира имунизационна кампания срещу COVID-19 на територията на цялата страна. Кампанията се организира от регионални...

"Посрещам това събитие с голяма надежда. Искрено се надявам това да е началото на края на изключително тежката ситуация, през която всички ние, като общество, преминаваме. Вярвам в науката и медицината, в нашите лекари и се надявам повече хора да се ваксинират“, заяви Дани Каназирева. Тя припомни, че процесът започна едновременно във всички държави членки на Европейския съюз и това е изключително важно за преодоляване на пандемията. „Преминахме през изключително тежки дни, особено аз лично няма да забравя най-тежкият месец ноември, надявам се той да остане в миналото. Благодаря на всички лекари, които от първия ден на пандемията са на своя пост и дават всичко от себе си. Днес отново са на първа линия и с личен пример показват на обществото, че има ситуации, в които само заедно и обединени можем да преодолеем", добави областният управител.

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров, който бе първият имунизиран в Пловдив, каза: „Вярвам в постиженията на медицинската наука. На второ място е крайно време да заживеем по начина, по който живеехме преди пандемията, и не на последно място, защото ние лекарите трябва да даваме пример на своите пациенти." В болница УМБАЛ „Пълмед“ първият имунизара бе доктор Николай Иванов - началник на отделение по Ортопедия, в УМБАЛ „Каспела“ - 82-годишният рентгенолог доктор Христо Генов, в общинската болница „Свети Мина“ - трима лекари по на 85 г. - доктор Старибратов, професор Иванов и доцент Николов - се ваксинираха първи. Паралелно и в другите болници в Пловдив и областта, както в пловдивската Регионална здравна инспекция (РЗИ) започна ваксинацията и ще продължи още четири дни.

Вучич: Ваксинацията срещу коронавируса започва утре

„Ваксинацията срещу коронавирус започва утре в домовете за стари хора. Те са най-застрашената категория, затова започваме с тях,"...

Надявам се, че днешният ден ще сложи началото на свободата от коварния враг, с който се борим вече месеци наред. Призовавам пловдивчани да се ваксинират, за да спрем разпространението на вируса. Аз все още имам антитела, след като преболедувах тежко инфекцията, затова няма да съм сред първите, но напролет ще си направя имунизация“, сподели кметът на Пловдив Здравко Димитров при старта на кампанията в УМБАЛ „Свети Георги“. Днес започна мащабна имунизация в цялата страна, а Пловдив, заедно със София и Бургас, са първите градове, където бе доставена ваксината на "Пфайзер".

Кметът на Пловдив проследи лично поставянето на първите ваксини в четири лечебни заведения в града заедно с областния управител Дани Каназирева. В по-късните часове на деня ще се имунизират директорът на болницата професор Карен Джамбазов и ректорът на МУ - Пловдив професор Мариана Мурджева. Днес общо 166 лекари, сестри, санитари и медицински работници ще бъдат ваксинирани, а в близките дни имунизация ще бъде направена на още 440 техни колеги от първа линия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

За неиздаване на касов бон: НАП санкционира детски център в Пловдив

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 17 МИР - Пловдив

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 17 МИР - Пловдив

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 17 МИР - Пловдив

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 17 МИР - Пловдив

Вижте листата на ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 9 юни в 17 МИР - Пловдив

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 16 МИР - Пловдив

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 16 МИР - Пловдив

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 16 МИР - Пловдив

Вижте листата на ПП-ДБ за парламентарните избори на 9 юни в 16 МИР - Пловдив

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив