Внедряват нови производствени мощности във ВМЗ - Сопот

3410
Внедряват нови производствени мощности във ВМЗ - Сопот
Снимка: БГНЕС

Възможно е в най-скоро време ВМЗ – Сопот да достигне персонал от 3000 души, тъй като непрекъснато се назначават нови хора, информира Радио Пловдив.

Осигурени са договори за работа, обновяват се старите цехове, разширяват се производствените мощности. Това заяви в Пловдив заместник-министърът на икономиката Любен Петров на организирана среща с бизнеса от региона.

Прокуратурата започна разследване за пострадалия работник във ВМЗ - Сопот

Районната прокуратура в Карлово разследва инцидента с пострадалия работник във ВМЗ - Сопот. По случая е образувано и досъдебно производ...

"Сключените договори до момента гарантират стабилна работа на завода и се надяваме с възстановяването на старите цехове, да може все повече да отговаряме на нарастващите заявки на фирмите", каза Петров.

До няколко месеца се очаква в завода да дойдат специалисти и да започне внедряването на нови технологии във възстановяваните в момента два цеха. След като това се случи, ВМЗ може бързо да изплати задълженията си към държавата, НОИ и община Сопот, допълни зам.-министърът на икономиката.

Любен Петров каза още, че се търси стабилен баланс между редовното изплащане на заплатите на работниците и повишаването на трудовата дисциплина, на сигурността и охраната в завода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com