X
 
 

Заловиха бракониер на Гребната база в Пловдив

1340 0
photo of Заловиха бракониер на Гребната база в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Служители на „Общинска охрана“ установиха нарушител на Гребната база снощи, съобщи заместник-кметът по обществен ред в Пловдив Йордан Ставрев. Мъжът ловял риба в канала, въпреки че това е строго забранено.

По информация на директора на общинското предприятие Димитър Палашев по време на обход по северната алея на канала дежурните охранители са установили неизвестно лице, укрито в металния триъгълник, обозначаващ 1500 метър от съоръжението. След извършената проверка са разкрити риболовни принадлежности и улов. Служители на „Общинска полиция“ са установили самоличността на лицето, на което е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Риболовът на Гребния канал в Пловдив е забранен от 2008-ма година насам. И въпреки че масовият улов не е разрешен, от общината периодично обявяват дни за свободен риболов с цел поддържане на екосистемата. Експертите осъществяват постоянен контрол по отношение на растителността и видовете риба в съоръжението. Във водите на Гребния канал целогодишно се въдят толстолоб, бял амур, каракуда и червеноперка.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители