Започва прокурорска проверка за падналата мазилка върху бебе в Пловдив

434
Започва прокурорска проверка за падналата мазилка върху бебе в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив разпореди проверка по повод постъпила жалба за инцидент на 18 април 2016 г. с паднала мазилка върху детска количка с бебе от сграда на ул. „Бетовен“ в гр. Пловдив.

Тя се извършва на основание чл. 145 ал. 1 от Закона за съдебната власт и е възложена на служители от Второ РУ на МВР-Пловдив.

В хода на проверката ще се изискат документи за установяване на собствеността на сградата и нейния статут, ще се снемат подробни обяснения от жалбоподателката и свидетели, ще се изискат документи за проведени ремонтни действия, за да се установят причините за инцидента, пише Topnovini.bg.

Предварителната проверка се извършва с оглед данни за престъпление по чл. 133 и чл. 136 ал. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по непредпазливост и нарушаване на правилата за безопасност. Срокът за приключването е три дни.

Припомняме Ви, че на 18 април парче мазилка падна върху осеммесечната Катерина

Майката на детето е категорична, че със сигурност някой ще си понесе последствията, като е подала жалба.

Георги Стамов, кметът на Район Централен в Пловдив, съобщи, че опасните сгради в подопечния му район са около 300.

Опасност от падащи камъни има по път София - Карлово - Бургас

Опасност от падащи камъни има по път І-6 София - Карлово - Бургас, както и при проходите „Козница” и „Стражата”...

Как е станало всичко – майката е излязла от магазина, вдигнала е сенника на количката и е тръгнала да завива, когато парче мазилка пада върху количката. Пълен късмет и щастие е, че парчето пада върху сенника и това спасява живота на момиченцето. Докато не я взех в ръце и не видях, че диша, не можах аз самата да си поема дъх, добави майката.

Нараняванията на детето са хематом на главата и охлузвания, както и посинено краче, разказа майката. Добре че бях само с малката, а не с моя много близка приятелка, която е бременна в осмия месец и с която се разхождаме всеки ден, добави жената.

На този етап все още се опитваме да установим кой е виновен, заяви бащата. Собственикът на сградата Величко Янков разказа пред Нова телевизия, че е купил сградата преди две години и е подал документи за преустройство.

Той има разрешение от Института за опазване на културното наследство, че може да прави преустройство, дадено на 23 март и още чака зелена светлина от Пловдивска община, след като срокът за отговор е 14 дни. Ако бях тръгнал да пипам, щяха да ме обвинят както стана с Тютюневия склад, добави Янков. Той е категоричен, че тежката бюрократична процедура пречи фатално и е нямало какво да направи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com