X
 
 

1,2 млн. пенсионери са с пенсии под линията на бедност у нас

3145 4
photo of 1,2 млн. пенсионери са с пенсии под линията на бедност у нас
Снимка: БГНЕС
Близо 1,2 млн. е броят на пенсионерите, чиито пенсии са под линията на бедност у нас, а именно 321 лв. Това, което прави правителството, е чрез еднократни допълнителни суми да подпомага именно тези пенсионери, а това става два пъти в годината. Това заяви на парламентарен контрол днес (9 март) министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

"Бюджетът на държавата за обществено осигуряване е с голям дефицит и мерките, които бяха предприети, целят да се постигне оптимален баланс между адекватност на пенсионните плащания и финансова стабилност на системата, коментира Петков.

Три нови професии влизат в списъка с недостиг на специалисти

Списъкът на професиите, за които има недостиг на работна ръка, е допълнен с три нови единични групи професии. Това каза социалният мин...

През юли 2018 г. отново ще бъдат преизчислени пенсиите за трудова дейност с по-високата тежест на една година осигурителен стаж, допълни министърът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  "1,2 млн. пенсионери са с пенсии под линията на бедност у нас", благодарение на Тиквата и крадливата, ГРОБ-арска пасмина!
 • Кирчо 2.1 Кирчо преди 1 година Профил на трол?
  При третия мандат и много работещи вече са под този праг, за жалост,... стабилно!
  : 1 !
 • българин 1 българин преди 1 година Профил на трол?
  Що за държава и народ сме ние, къде за стаж над 30 години с трудово възнаграждение над средното за страната и на края пенЦия под 300 лв, това е възможно само под управлението на престъпниците и крадците от елита на червената мафия, които години наред източват държавата, а простата рая трае и чака второ пришествие.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  По време на червените...имаше за всички по равно!
  : 2 !