2 септември - ще падне ли от власт Борисов след "Велико народно въстание"?

10191
2 септември - ще падне ли от власт Борисов след "Велико народно въстание"?
Снимка: БГНЕС

Утрешният 2 септември безспорно се очаква да е изключително горещ и то не само от гледна точка "време". Тогава в парламента се връщат депутатите - след лятната си ваканция, и трябва да бъде направен опит официално предложението на ГЕРБ за нова конституция да бъде вкарано в Народното събрание и да бъде стартирана процедура за обсъждане и свикване на Велико народно събрание.

Досега обаче ГЕРБ дори няма сигурни 120 подписа, за да започне процедурата. А вчера, 31 август, ДПС официално обяви, че не подкрепя проекта.

Контрапротест: Недоволни от блокадите се събраха пред Румънското посолство

Освен протестът срещу правителството продължава и недоволството срещу блокадите в столицата. И тази вечер протестиращите се събират на ...

Също официално, за утре има 3 заявени протеста заради връщането на депутатите, които ще заседават в Партийния дом. Най-явната политическа заявка е на "Да, България" - от 8:00 часа до 22:00 часа. БСП и Мая Манолова призоваха своите поддръжници да се включат в протестите. От "Системата ни убива" също са заявили протест - също с начален час 8:00 часа сутринта. "На 2 септември ГЕРБ ще си направят най-голямата гавра с нас, суверена - ще внесат в НС проект за ремонт на Конституцията. Подигравайки ни се, те се опитват да печелят време. Време, за да дозамажат мазалото, което сътвориха за една декада! Да им покажем, че времето им е изтекло и единственото, което могат да внесат е оставка на правителството", призовават от организацията, която представлява майки на деца с увреждания (повече за "Системата ни убива" - ТУК). А вечният протестиращ Йоло Денев ще е на фонтана пред президентството между 18:00 и 21:00 часа, пише в. "24 часа".

Основен двигател на предстоящите протести обаче се очертава т.нар. "Отровно трио". От поне 2 седмици адвокат Николай Хаджигенов, професор Велислав Минеков и пиар специалистът Арман Бабикян (Отровното трио) публикуват във Facebook съобщения за "Велико народно въстание" на 2 септември. Имаше и различни кратки съобщения с твърдения за нередности при управлението на ГЕРБ, а във Facebook групата "Окупация на Народното събрание" са регистрирани вече 4100 души.

За битка на площадите призоваха от сдружение "Боец". Протестиращите трябва да са готови на твърди действия, твърдят те.

Протестите: Ден 54 - "Масово отваряне на очи" (ОБНОВЕНА)

За 54-ти пореден ден граждани се събраха на антиправителствен протест в центъра на София. Исканията на протестиращите остават непромене...

От партия "Възраждане", за която прокуратурата поиска заличаване, пък зоват за бунт с поемата на Гео Милев "Септември". В групата "Мутри, вън" пък споделят клип от щурма на Народното събрание в Белград с въпроса - "А ние?".

Бившите генерали Валентин Цанков, Цанко Доленски и Димитър Шивиков дадоха специална пресконференция, на която също призоваха за въстание. С тях са и бившата служебна премиерка Ренета Инджова и уволнената дисциплинарно съдийка Румяна Ченалова. “Вашето място е зад президента и Върховен главнокомандващ въоръжените сили, зад генерала. С него трябва да се извърши премахване на позора в нашата общност. Смятам, че тази инициатива е необходима и оздравителна. По офицерски, воински и с чест да изпълните целите си”, призова Инджова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика