624 млн. лв. отиват за инфраструктура в детски градини, училища и университети

1861
624 млн. лв. отиват за инфраструктура в детски градини, училища и университети
Снимка: Facebook

624 млн лв. ще достигнат до образователните заведения - детски градини, училища, висши училища. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по отношение на заделените средства по европейските програми за образователна инфраструктура.

Бенефициенти по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. ще бъдат общините. Част от тези проекти са стартирали, по-голямата част са свързани с подобряване на материалната база, купуване на необходимата техника за учебния процес. За първи път се подобрява и базата, свързана със спорт на децата, коментира министърът в ефира на БНТ.

Пускат за движение към Варна тунел "Витиня"

Днес, 20 септември, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и председателят на Управителния съвет на Аге...

Има проекти, които по тази програма вече са завършени, други са в процес на реализация, при някои тече процес по стартиране на сключване на договори, каза Нанков.

Над 400 учебни заведения с над 250 000 деца, ученици и студенти ще се възползват от средствата по Оперативната програма, стана ясно от думите на министъра.

Не трябва да забравяме, че и в предходните мандати имахме инвестирани средства в образователна инфраструктура. За двата програмни периода ще бъдат инвестирани около 1 млрд. лв., поясни още Нанков.

Ремонтът на тунел "Витиня"

Бяха открити сериозни конструктивни нарушения. Имахме изключително тежки конструктивни проблеми. Но тунел "Витиня" и тунел "Ечемишка" са най-безопасните и най-сигурните в момента в страната, подчерта регионалният министър по темата с ремонтите на тунелите по магистрала "Хемус".

Николай Нанков: Екологията не изключва строителството, както и обратното

Екологията не изключва строителството, както и обратното. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нан...

Другата тръба на тунел "Витиня" ще бъде затворена посока София в понеделник (25 септември) и в краен случай до края на ноември ще приключим ремонтните дейности, поясни Николай Нанков.

По думите му над 47 км от асфалтовата настилка е компрометирана по магистрала "Хемус" от София до Ябланица и затова трябва да бъде ремонтирана.

Магистралата през Кресненското дефиле

Не видяхме екологични аргументи срещу част от вариантите за магистралата през Кресненското дефиле. Част от колегите еколози коментираха теми за пътната безопасност в района, което е несeриозно, заяви регионалният министър по отношение на споровете дали да има и откъде да мине бъдещата магистрала, която ще облекчава трафика от и към Гърция.

Фалшивата новина за ТОЛ системата

Очаква се ТОЛ системата да обхване около 55% от пътищата в страната

От днес стартираме структурирането на държавна компания, която ще оперира ТОЛ системата, но няма да прекратим обществената поръчка за и...

Документът е абсолютно фалшив. Комисията в АПИ още не е разгледала параметрите по офертите за обществената поръчка на ТОЛ системата. Има едни хора, които вече две години се опитват да саботират обществената поръчка за ТОЛ системата, каза още Нанков по повод пусната в медиите фалшива новина, че е избран изпълнител за обществената поръчка за ТОЛ системата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика