Адв. Екимджиев: Гешев подготвя поголовно използване на СРС-та срещу партийни лидери

3820
Адв. Екимджиев: Гешев подготвя поголовно използване на СРС-та срещу партийни лидери
Снимка: БГНЕС

Адвокат Михаил Екимджиев смята, че с последната си пресконференция прокуратурата подготвя условия за ново масово подслушване на политици преди изборите.

Той говори пред „Медиапул“ ден след като главният прокурор Иван Гешев и говорителят му Сийка Милева пуснаха аудиозаписи на разговори между обвиняеми от организирана престъпна група с лицето Красимир Каменов – Къро. В разговорите се споменават имената на бившия премиер Кирил Петков, бившия финансов министър Асен Василев, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, Цветан Василев, Бойко Борисов, Иван Гешев. Видя се и името Митко BIRD – т.е. журналиста Димитър Стоянов от разследващата медия.

Демерджиев: Не мога да си представя главния прокурор в ролята на жертва

Не съм участник в този филм. Разбрах за тази операция накрая, когато беше поискано съдействието на полицията. Не мога да коментирам дал...

Поводът на пресконференцията беше открит у разбита престъпна група списък с имена на магистрати – съдии, следователи и прокурори, който бил обозначен с „Вредители за отстраняване“, според изявлението на държавното обвинение.

„От една страна, Гешев цели да компрометира политическите партии, които изтекоха от тази пресконференция, но от друга страна ни подготвя като публика, че срещу лидерите на тези партии ще бъдат използвани поголовно СРС-та. Това е сталинистката лексика и болната мисловна продукция, при които параноята, витаеща в някои мозъци, се опитва да се оползотвори с политически цели",  коментира адвокат Екимджиев пред „Медиапул“.

"Аз не изключвам тази пресконференция на прокуратурата да е направена постфактум, след като вече има злоупотреба със СРС. Ако се подслушват стотици и ако има стотици часове записи, те могат да бъдат така изрязани, че да намерим всичко - от подготовката за убийството на Кенеди, през номинациите за Оскар до Христо Грозев…", добави Екимджиев.

Работим за хората въпреки политическия натиск над прокуратурата, похвали се Гешев

Прокуратурата успява да работи за хората, без да се съобразява с огромния политически натиск върху нея. Това заяви главният прокурор Ив...

Според него, когато има "дело за преврат", може абсолютно произволно да бъдат разрешавани специални разузнавателни средства. Даде пример с лятото на 2020 г., когато прокуратурата обяви, че се готви преврат в България от хората, които мирно протестираха и бяха малтретирани от полицията. "После Гешев амнистира садистите в униформа. Сега пак се казва, че е застрашена държавността, а той се изживява като Джовани Фалконе", заяви адвокатът с препратка към известния италиански прокурор, борещ се срещу мафията в Сицилия.

"Затова ние, като общество, трябва да сме готови за репресии. Кеф ти СРС-та, кеф ти арести в предизборния период... Така аз виждам този сценарий от гледна точка на времето, в което се осъществява, а и на стилистиката. Ние вече познаваме актьорите и клакьорите", коментира Екимджиев.

"Сложили са ни за главен прокурор и негови заместници едни артистични персонажи, които ако не бяха толкова артистични, не биха могли толкова дълго време да се правят на прокурори. Презентацията на Гешев и Сийка Милева е толкова холистична и сюрреалистична, че прилича на получилия най-много Оскар-и филм "Всичко, навсякъде, наведнъж". Като артистични натури нашите върховни прокурори явно гонят своя побългарен предизборен Оскар", заяви още адв. Екимджиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика