X
 
 

Адвокатът на Полфрийман: Клиентът ми стои без правно основание в Бусманци

1060 0
Адвокатът на Полфрийман: Клиентът ми стои без правно основание в Бусманци
Снимка: БГНЕС
"Клиентът ми стои без правно основание в Бусманци. Има издадена заповед за експулсация и той трябва да бъде изведен от страната. Основанието да бъде задържан тук, аз все още не съм го видял. Няма кой да следи дали ВКС си спазва сроковете. Решенията му могат да бъдат просрочени с месеци." Това каза адвокатът на Джок Полфрийман - Калин Ангелов в интервю за bTV. 

Той обясни, че клиентът му е в лагера заради забрана от 2011 г., която е свързана с изпълнение на наказание. По думите му за чужденците има т.нар мярка за административна принуда, която забранява напускане на страната.

Адв. Хаджигенов: ВКС може да се произнесе още днес, жалбата за Полфрийман е недопустима

"Това, което се прави в момента, е чисто политически ход. Това няма нищо общо нито с правото, нито с правосъдието, още по-малко със за...

"Беше ни дадено обяснение, че има забрана от 2011 година, която е свързана с изпълнение на наказанието. Тази забрана действа до изпълнението на наказанието задържане под стража, т.е тя е изтекла на 19 септември 2019 г., когато излезе определението на съда. Въпросът, обаче не е правен, а технически", коментира юристът.

Адв. Ангелов подчерта, че няма зависимост на части или целия съдийски състав с Българския хелзинкски комитет, като дори в искането на прокуратурата, такава зависимост не му е била показана.

"Ако я нямаше характеристиката, дадена от Красимир Кънев, нямаше да има фундаментална разлика в обстоятелствата", допълни още той.

Според него, това, което Апелативният съд казва за характеристичните данни на австралиеца, се вписва с данните на Красимир Кънев, пастор Иводор Ковачев и отец Сергей.

Адвокат твърди: Джок Полфрийман е отвлечен от държавата, а главният прокурор е съучастник

Джок Полфрийман е отвлечен от държавата. Това заяви в ефира на БТВ адвокат Михаил Екимджиев. По думите му ще има тежки последици за стр...

"Ако главният прокурор беше решил, че това не е определение, а решение, той трябваше да жали решението пред ВКС, а за това си има институционален метод".

Той каза още, че Полфрийман има документи, които са в консулските власти. Паспортът му е издаден от 23-ти. Представени са и копия на Дирекция "Миграция". Той трябва да бъде пуснат", категоричен бе защитникът.

"Подзащитният ми отказа да се яви вчера в съда, защото смята, че "народният съд е нещо ужасно". Действията на Прокуратурата са наистина такива", каза адвокат Ангелов. Той смята, че действията прокуратурата са първо, за да се насади медийна истерия и после да се "качи на нея". Освен това адвокатът обясни, че ръководството на затвора е внимателно обсъдено в определението на съда.

Джок Полфрийман има намерение да изплаща обезщетение на семейството на Андрей Монов, когато започне да работи, увери защитникът му.

Ще излезе ли Джок Полфрийман окончателно на свобода?

Днес, 7 октомври, от 9:00 часа в зала 24 на последния етаж на Съдебната палата, ще бъде гледано делото за възобновяването на производст...

"Преди 2 години когато започнахме да си говорим с началника на затвора, Полфрийман имаше едно желание – да си изпълни плана, който затвора му беше записал. В плана за изпълнение на присъдата беше отбелязано, че ако той не е наказван, ще получи отпуск", обясни адвокатът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители