Актуализираха на първо четене бюджета на НЗОК

23894
Актуализираха на първо четене бюджета на НЗОК
Снимка: БГНЕС

След 2,30 ч. дебатите депутатите приеха на първо четене актуализацията на бюджета на НЗОК. Предложението беше подкрепено от 169, против – 9, въздържал се гласуваха 27.

"За" актуализацията гласуваха всички присъстващи в зала депутати от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, Български демократичен център и АБВ. С "въздържал се" гласуваха депутатите от БСП, а тези на "Атака" гласуваха "против".

На ниво комисия актуализацията на бюджета на НЗОК мина

Без нито един глас против, но с "въздържали се" от страна на БСП и "Атака" Бюджетната комисия на парламента прие актуализацията на бюдж...

Миналата седмица решението беше прието в здравната комисия в парламента. С решението за НЗОК се дават още 100 млн. лева, за да не страда секторът до края на годината.

25 млн. лв. от отпуснатите с актуализацията средства ще бъдат за здравноосигурителни плащания, здравноосигурителни продукти за домашно лечение и диетични храни за специализирани медицински цели.

За здравноосигурителни плащания за медицински изделия, прилагани в болничната медицинска помощ са предвидени 10 млн. лв., а 15 млн. лв. ще отидат за лекарствена терапия при злокачествени образувания. Най-много пък ще отидат за здравноосигурителни плащания за болнична медицинска помощ - 50 млн. лв. Веднага след гласуването на първо четене на актуализацията на бюджета на НЗОК депутатите започнаха разглеждане и на актуализацията на държавния бюджет.

Това е втората актуализация на бюджета на Здравната каса тази година.

Актуализацията на НЗОК мина, 42-рото Народно събрание е история

Актуализацията на бюджета на НЗОК беше приета, макар и без почти никакви поправки. С днешното си, последно заседание, 42-рото Народно с...

Първата беше приета в началото на месец август. Тогава 42-рото Народно събрание одобри здравният бюджет да се актуализира с 225 млн. лева. Депутатите приеха и отпускането на 50 милиона лева за бедстващите хора и райони след наводнението в Мизия

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика