Ангел Джамбазки: Очакваме управляващите да предадат националната ни кауза в Македония, Кирил Петков е непредсказуем (ВИДЕО)

9896
Ангел Джамбазки: Очакваме управляващите да предадат националната ни кауза в Македония, Кирил Петков е непредсказуем (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ВМРО излезе на митинг-концерт пред Министерския съвет в 17:30 ч. заради защитата на националния интерес в Северна Македония.

"Очакваме тези хора да предадат нашата национална кауза в Македония. Чуваме и виждаме, разбираме, как те се опитват да се измъкнат и сме дошли да им кажем, че няма да им позволим да го направят", категоричен бе евродепутатът Ангел Джамбазки. Той допълни, че когато в управлението са били ГЕРБ и ВМРО българският национален интерес е бил защитен.

"Министър-председателят е напълно непредсказуем, неконтролируем и неовладяем, тоест, той си прави каквото си иска и според мен самият той не разбира смисъла и последствията от своите постъпки", категоричен бе Джамбазки. 

ВМРО на протест пред Министерския съвет

Ппред сградата на Министерски съвет младежите от ВМРО организират протестна акция под надслов „Не предавай Македония“. Съби...

Относно износа на оръжия от България той заяви, че това е напълно нормално. "Българските военнопромишлени комплекси са легитимни и законни и те работят. Няма никаква причина да не продават оръжия там където някой купува. Няма ембарго, няма забрана да продават в Украйна", заяви той

Той окачестви партия "Възраждане" като "националнопредателска", като допълни, че лидерът й сам се хвалил, че е руски шпионин. "Това значи национален предател", категоричен бе Джамбазки.

Според Красимир Каракачанов пък настоящото правителство и премиерът Кирил Петков се готвят да извършат национално предателство. "По стъпките на предателя Георги Димитров вървят и те. Под външен натиск от страни, които са уж наши партньори, се иска България да оттегли ветото и да си оттегли претенциите към Скопие, а Скопие възпитава поредното поколение в Македония с езика на омразата към всичко българско и към българите. Без да гарантират правата на българите в Северна Македония", смята Каракачанов.

"Киро, оставка", "Македония е българска", "Не предавай Македония" - гласят лозунгите на протеста. На митинга народните певци Илия Луков, Володя Стоянов и оркестър „Шевица“ изпълняват български песни от македонския край.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика