Ангелкова очаква добър зимен туристически сезон

3669
Ангелкова очаква добър зимен туристически сезон

Очакванията са за много добър зимен туристически сезон според прогнозата на министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя участва в провеждащото се в Пампорово Международно туристическо изложение "Планините на България- гостоприемство в четири сезона", предаде Дарик.

Според министър Ангелкова изложението показва огромните възможности за развитие на планинския туризъм не само като зимен, но и като екологичен, балнео, СПА. Разгръщането на този туристически потенциал би превърнало страната според Николина Ангелкова в целогодишна дестинация. Министерството ще подкрепи всички усилия на туристическия бранш, така че България да заеме водещо място като разпознаваема туристическа дестинация в Европа, заяви министър Ангелкова.

КЗП готви проверки на зимните туристически обекти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) представи приоритетите си за зимния сезон. Туристическите обекти ще бъдат инспектирани за сп...

Зимен сезон 2014-15 беше изключително успешен с ръст от 8 процента и 1.2 милиона туристи, коментира Николина Ангелкова. Според нея за тази зима се предвижда над 30 на сто увеличение по отношение на турските туристи благодарение на въведения облекчен визов режим. И през този сезон ще се запазят визовите облекчения в рамките на закона, включващи възможност за издаване на многократна входна виза в рамките на 6 месеца.

Смолян е пример как интегрирано трябва да се развива туризмът и данните за 54 на сто ръст на туристи в областта го доказват, заяви туристическият министър. Тя изрази надежда, че Пампорово ще продължи да бъде на водещо място сред зимните центрове по отношение на вътрешния туризъм.

Участниците в туристическото изложение изразиха официално становище в подкрепа на инициативата за създаване на видеоклипа със световно известни звезди, рекламиращи България. Желанието на хотелиерите от региона е да популяризират клипа на своите интернет сайтове.

В националната рекламна стратегия основно е заложено на онлайн реклама, на стратегическо сътрудничество с големи международни туроператори, посочи Николина Ангелкова. Предвидени са над 100 журналистически тура и още толкова пътувания с туроператори за популяризиране и представяне на страната като дестинация.

Ски сезонът в Боровец продължава още една седмица

Ски сезонът в Боровец продължава. Добрите снежни условия в курорта и големият интерес от страна на любителите на снежните спортове са п...

Обобщенията за целия летен сезон все още не са готови, но данните досега показва 8 процента спад, посочи министър Ангелкова. По нейна оценка намалението се дължи главно на спад с около 25-30 на сто на руски туристи по Черноморието. Най-осезаем спад през лятото се наблюдава при нискокатегорийните обекти, докато 5-звездните хотели показват значителен ръст, посочи туристическият министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика