Антон Тодоров подаде оставка

7000
Антон Тодоров подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров подава оставка. Това стана ясно от  негово писмо, адресирано до партия ГЕРБ и министър-председателя Бойко Борисов: "Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител".

В изявлението Антон Тодоров пише, че е бил "разбран погрешно и въпреки това още веднъж поднася извиненията си към журналиста Виктор Николаев, към зрителите на Нова телевизия и към всички български медии, които волно или неволно е засегнал с участието си в Нова телевизия".

Владислав Горанов видя в поведението на Тодоров само "дебелашка шега"

"Това беше една дебелашка шега от страна на Тодоров извън контекста на разговора и се получи едно неразбиране какво иска да каже. Той и...

"Заявявам категорично, че заради моя култ към свободата и онова, за което съм се борил повече от 28 години, че няма да позволя да бъда превърнат в нарицателно за цензура и заплахи. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил", пише Тодоров.

Той добавя, че за него е "изконно правило, че четвъртата власт е абсолютно независима от останалите", а "свободата в медиите  е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите."

Ето какво още пише Тодоров: "Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество... Благодаря на всички за гласуваното довери и възможността да бъда избран за народен представител от листата на ГЕРБ. В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири (визирам действащи политици и бивши служители на тоталитарните служби). Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми в ефира на Нова телевизия бяха изтълкувани абсолютно погрешно, въпреки поднесените от мен публично извинения, атаката не само не спира, но и повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство...

На всички, които ще използвт този морален акт, бързам да заявя, че решението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики."

Менда Стоянова с половин уста заговори за оставка на Антон Тодоров

Вярно е, че г-н Тодоров не си мери езика. Хвана ме срам, когато онзи ден имаше разменени между него и г-н Славчо Велков за едни "пантал...

Actualno.com припомня, че на 6 октомври двама представители на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" - Антон Тодоров и Валери Симеонов - си позволиха открито да оказват натиск върху водещия на сутрешния блок по Нова телевизия Виктор Николаев. По време на гостуванията си в студиото депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов един след друг отправиха реплики, които напомниха за отминали вече времена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика