X
 
 

"Атака" не бърза да излиза от "Обединени патриоти"

1792 1
photo of "Атака" не бърза да излиза от "Обединени патриоти"
Снимка: БГНЕС
Това не е само отстраняване на Волен Сидеров от председателския пост в групата на "Обединени патриоти", но това е и нарушение на коалиционното споразумение между НФСБ, "Атака" и ВМРО, което подписахме в началото на 2017 година, преди да влезем в това Народно събрание. Така зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов коментира промяната в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти", според която лидерът на партията Волен Сидеров няма да е председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" (ОП), предаде БГНЕС.

Мястото на Сидеров се заема от двама съпредседатели – Искрен Веселинов от ВМРО и Валентин Касабов от НФСБ, а решението за това е взето на редовното заседание на групата на патриотите във вторник, на което не е имало представители от "Атака". Според Валери Симеонов и Валентин Касабов, заседанието редовно се прави във вторник и няма нужда от специални покани, а "Атака" редовно отсъствала.

От "Атака" се оплакват, че няма консултации за субсидиите и подкрепят предложението на ГЕРБ

Ще върнем надвзетите субсидии по възможно най-бързия начин, заяви депутатът от "Атака" Николай Александров, предаде репортер на БГНЕС. ...

Според Десислав Чуколов обаче аргументите за решението са невалидни, защото то на практика денонсира споразумението между трите партии в т.нар. малка коалиция. От "Атака" показаха и документ с дата 8 юни, който според тях доказва, че намерението за премахване на Сидеров датира още отпреди месец, но лидерът на НФСБ Валери Симеонов подчерта, че става въпрос за техническа грешка.

На въпрос дали "Атака" ще напусне групата на патриотите, Чуколов отговори: "Защо да напускаме парламентарната група? Нарушено е коалиционното споразумение. Те денонсират това споразумение и бламират споразумението с ГЕРБ". Така от партията на Сидеров все още не обявяват и какви действия ще предприемат. "Ще се съберем и ще видим", допълни Десислав Чуколов.

Чуколов не пропусна да определи Волен Сидеров като "мотора на "Обединени патриоти" и подчерта, че съществуването на "малката коалиция" не е било възможно без отстъпките, които е направил.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    Кокала е най обединяващата сила за чорбарите - ОБЕДИНЕНИ псевдопатриоти, лапачи ! Хайде Сидерчо, хайде хвърли им оставката си, хайде да видим Циганина от Върли бряг и Шкембелията национален предател какви ще ги дъвчат . Ще хвърлиш, ама не ти стиска !