„Атака” загуби още четири от делата срещу собственика на СКАТ

28196
„Атака” загуби още четири от делата срещу собственика на СКАТ
Снимка: БГНЕС

Собственикът на СКАТ и съпредседател на НФСБ Валери Симеонов (на снимката) спечели още четири от делата за клевета, които водят срещу него депутати от „Атака”. Районен съд-Бургас отхвърли жалбите на Станислав Станилов, Иван Тодоров, Иван Димитров и Кирил Колев, които се припознаха в думите на Симеонов, нарекъл част от избирателите на партията „малоумници" и „лумпени", и настояха да им се плати по 3 хил.лв. обезщетение за претърпени страдания, пише Флагман, цитиран от КРОСС.

Жалбоподателите се чувстват наклеветени от твърденията на Симеонов, приели са ги много лично, разстроили са се, а някои като Иван Тодоров ходили „мрачни и подтиснати" на работа и след като прочели думите на Симеонов, вдигнали кръвно, пише сайтът. На друг негов колега - Иван Димитров също не му било леко, твърди той, след като бил посрещнат във Велико Търново с поздрава „лумпен".

Слави Бинев: Поне 40 депутати са "вързани" финансово от "Атака"

Знам, че близо 40 депутати са обвързани с "Атака" финансово. Това заяви пред Нова телевизия евродепутатът Слави Бинев, който коментира ...

Исковете на четиримата депутати са разгледани от различни съдии, но резултатът навсякъде е един и същ - с думите си Валери Симеонов не е конкретизирал определена личност. Дори ставало ясно, че те са насочени към общност от хора. „Не може да се използва субективният прочит на дадени думи, за да се стигне до извод, че тези думи са обидили дадено лице, след като всъщност това лице не е конкретно посочено. Ищецът интерпретира изказването на ответника и по пътя на разсъжданието стига да извод, че това изказване е насочено против него", пише в мотивите си за едно от решенията Районен съд-Бургас.

До този момент Симеонов е спечелил шест от заведените 23 дела. В началото на декември РС Бургас отхвърли и жалбите на Деница Гаджева и на Димитър Аврамов. Юристи коментират, че същият ще е резултатът и от другите заведени дела и исковете нямат никакво правно основание. След приключването им най-вероятно Симеонов ще заведе ответен иск за покриване на адвокатските хонорари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика