Атанасов към Борисов: Продължихте концесията на ДПС в сектора "Сигурност"

478
Атанасов към Борисов: Продължихте концесията на ДПС в сектора "Сигурност"
Снимка: БГНЕС

Борисов с мек тон: Има какво да свършим, преди ЕС да спре да ни надзирава за съдебната власт

Механизмът за сътрудничество и проверка на Европейската комисия (ЕК) ще отпадне, когато свършим всичката си работа. Това обясни премиер...

За да може да бъде съставено правителството на Пламен Орешарски, Сергей Станишев даде сектора за сигурност на концесия на ДПС и на сарайско-библиотекарската група. Очаквахме да вземете мерки да прекъсне връзката, но не само не го направихте, а продължихте тази концесия. Това заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов по време на парламентарния контрол, в който попита премиера Бойко Борисов какви са качествата на Ангело Прокопиев, заради които е бил назначен за заместник-директор на Държавната агенцция "Разузнаване".

Според Атанас Атанасов службите се управляват ръчно от премиера в интерес на олигархични кръгове

"Сектор "Сигурност" на практика се управлява ръчно от премиера и е арена на кадрова търговия“, с която се задоволяват интереси на...

"За съжаление секторът за сигурност днес не е в състояние да изпълни задачите, които стоят пред него, именно заради тази зависимост", заяви още "синият" депутат. 

Според него кадрова търговия в сектора за сигурност е пагубна за България и премиерът Бойко Борисов е отговорен за това. "В сектора продължават да се назначават за началници хора с прякори", добави Атанасов.

Борисов обясни, че е било взето решение да има заместник-директор на разузнавателната агенция с профил, включващ опит в контраразузнаването и асиметричните заплахи. "Ако имате данни, че не се справя, ще го поставя на директора и ще взема отношение. Към този момент аз нямам такива данни", обърна се Борисов към Атанасов.

От думите на премиера се разбра, че му е достатъчна оценката на зам.-държавния секретар по сигурност на САЩ, че България е за пример в борбата с контрабандата, същото вчера в Лолндон заявиха и английските ни колеги. Стараем се много, в момента вървят три операции на МВР и ДАНС, хората там имат нужда от подкрепа и спокойствие, допълни той.

Аз му вярвам на Драгомир Димитров (директорът на ДАР), дори не съм ги срещал зам.-председателите, аз работя с него. Стил на работа ми е този, който отговаря, да назначава своите заместници и своя екип и не случайно зам.-министърът в МВР е от вашата политическа сила. Ако той смята, че Бъчварова ме подвежда и компрометира, на време да ми казва, обърна се Борисов към Атанасов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика