Атанасов: Обезсмислянето на институциите вече е пълен факт

1498
Атанасов: Обезсмислянето на институциите вече е пълен факт
Снимка: БГНЕС

В тази държава няма разделение на властите и няма обществена чувствителност, а би следвало институциите да държат пулса на обществените настроения. Обезсмислянето на институциите вече е пълен факт. Това каза в интервю за bTV лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

Този модел на упражняване на властта откакто ГЕРБ няколко пъти съставя правителството има за цел абсолютна централизация и еднолично управление на общите ни пари. Няма значение какво ще гласува парламентът и какво ще пише в този закон, в последствие Борисов разпределя парите.

"Огромни излишъци ежегодно се събират, които не са част от бюджетната процедура през парламента, и след това се разпределят с постановление на МС по целесъобразност, и по този начин се държи контрол над общините, те са напълно зависими от централната власт заради тези допълнителни пари, които на някои ще се отпуснат, на други – не".

ДСБ: Моделът "Борисов" разпределя общите пари на приятелски кръг

Във връзка с приетия Бюджет 2018 г., от "Демократи за силна България" (ДСБ) изпратиха позиция до медиите, в която се казва, че "Моделът...

По този начин се купува политическо влияние, допълни Атанасов.

В коментар на думите на Бойко Рашков, че нерегламентирано се подслушват магистрати, политици и журналисти, Атанасов каза, че този проблем е част от цялостния проблем за начина, по който функционира държавата при това управление.

Според него това би трябвало досега да е разстресло българските институции.

"Може ли шефът на бюрото, което контролира тази дейност, да излезе и да каже, че има незаконно подслушване на магистрати, политици, журналисти – това е тежък скандал", заяви Атанасов.

"Въпросът е защо няма реакция на институциите, защо парламентарната комисия не е изслушала досега заинтересованите лица, защо опозицията не е поискала – защото се страхуват от властта, защото може да им се случи нещо", допълни генералът.

ДСБ иска "табела на истината" пред Паметника на съветската армия

Общинският съветник от ДСБ Марта Георгиева настоява табелата на Паметника на съветската армия в центъра на София да бъде сменена, като ...

Той каза, че преди 2 седмици е имало заседание на специалната комисия за контрол на службите и СРС-тата и там е присъствал главният прокурор. Според него Цацаров е бил там, за да респектира присъстващите да не би да кажат нещо, което не следва.

Атанасов попита за какво се използва информацията, придобита по този начин. Рашков е казал, че има съмнение за изнудване.

В коментар на бунта на баретите, които написаха писмо срещу ръководството си, Атанасов припомни, че началникът им Георги Гайков е бил шеф по времето на Орешарски и около него е имало тежък скандал – смъртта на баретата Шарков.

Гайков е бил уволнен в началото на управлението на Борисов 2, а след това са го върнали и се оказало, че започнал да разчиства сметки, допълни Атанасов.

„Имаше ли конкурс обявен, че той да го спечели? Кадровата политика в цялата държава е кадрова пародия – назначават се хора на възлови места, за да направят услуга на този или на онзи, така не се управлява държава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com