Бареков като Робин Худ: Ще прави социални реформи с парите на ГЕРБ и ДПС

32369
Бареков като Робин Худ: Ще прави социални реформи с парите на ГЕРБ и ДПС
Снимка: БГНЕС

 

Ще спра фирмите на ГЕРБ и ДПС и с тeхните пари ще направя социалната реформа. Това обяви пред Дарик радио лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Според новия политик-популист когато тези две партии управляват, едни и същи хора правят успешен бизнес.

Планът "Бареков" предвижда спиране на икономическите чудовище като ГЕРБ и ДПС, родени пред прехода. "Ще срежа пъпната им връв като им спра парите и ги дам за бедните", зарече се Бареков в стил "Робин Худ". Той е категоричен, че тогава тези две партии ще се разпаднат.

Бареков се присъедини към консерваторите и реформистите

След като Николай Бареков обикаля цяло денонощие в Европейския парламент и търсеше кой да приеме евродепутатите от "България без цензур...

Лидерът на ББЦ обясни, че предстоят разговори за сформиране на алианса България без ДПС, който също влиза в неговия план за промяна на държавата.

Той още веднъж коментира разправиите за датата на предсрочния парламентарен вот, като припомни, че избори през август е неуважение към българския народ. Според него хората трябва да бъдат добре информирани преди да идат до урните, а това може да стане само ако има кампания. Затова той държи тя за започне през септември, а изборите да са в края на октомври.

„Орешарски може да бъде премиер още два месеца, но трябва да спре да обслужва ГЕРБ и ДПС във властта, защото това е, което аз ще направя първа точка в моята реформа. Няма да платят бедните хора в България, майките и децата реформите. Какво казва Борисов: „Ще режем на месо. Държавата е във фалит, спираме всички плащания, спираме заплати, спираме пенсии". А аз казвам следното: Ще спра фирмите на ГЕРБ и ДПС и оттам ще дойдат парите за реформи в България", заяви Бареков.

Бившият водещ каза още, че започва разговори за коалиция за парламентарния вот. Мандат да води едномесечни преговори, но без да подписва коалиционни споразумения, му даде днес Националният съвет на регионите на ББЦ. Разговори няма да се водят категорично с ДПС, БСП, ГЕРБ и "Атака". Едва след това висшият ръководен орган на формацията ще реши дали ББЦ ще запази сегашния формат на коалицията, дали ще го разшири или партията ще се яви сама на вота.

Бареков не се уморява да сочи с пръст, вместо да отговори за финансирането си

"Не мога да си обясня кой плаща на неграмотния и безработен блогър Асен Генов да плюе по "България без цензура"? Вече втори ден той гов...

Една от формациите, с които ще се водят разговори, е НФСБ. В ББЦ има сериозни настроения срещу Реформаторския блок заради тяхната непоследователна политика.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика