Бареков: Служебното правителство организира избори за Борисов

63894
Бареков: Служебното правителство организира избори за Борисов
Снимка: БГНЕС

Атаката на лидера на най-новата политическа платформа в България Николай Бареков срещу президента Росен Плевнелиев и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов продължи и днес в Добрич, където бившият журналист представи своята партия „България без цензура”.

Според Бареков Плевнелиев е предал на Бойко Борисов списъка с имената на министрите на служебното правителство два дни, преди официално те да бъдат съобщение на обществото. Новоизпеченият политически лидер е предал и този сигнал на прокуратурата, като обаче не уточни дали вече е сезирал съдебния разследващ орган срещу себе си, както обеща преди два дни.

Кампанията срещу Плевнелиев - тежка диагноза за България

Кампанията срещу президента Росен Плевнелиев за начина, по който е купил къщата си в Гърция, до момента не се основава на никакви док...

За мен този служебен кабинет, който проведе тези избори по този начин, изцяло е дирижиран от Борисов. Организатори на фалшификацията в Костинброд са Бойко Борисов, Росен Плевнелиев и Цветан Цветанов. Участието там на Росен Желязков е участие на изпълнител и сега този човек ще опере пешкира. Това беше най-близкия човек на Борисов. Той му разнасяше документите и Борисов не е слагал никъде подписа си като кмет, като министър-председател без да има резолюция от Росен Желязков. Все пак, аз познавах тези хора как работят и съм бил в кабинета му като кмет, когато Росен Желязков му донасяше документите и Борисов ги подписваше. Твърдя, че в основата на фалшификацията стоят Борисов, Плевнелиев и Цветан Цветанов. Висши функционери на ГЕРБ, няма да ги кажа кои, казаха след случая, че 2011 г. във Варна е имало среща на която Цветан Цветанов и други хора от ГЕРБ, са обсъждали стратегията точно как да се фалшифицират изборите, когато избрахме доста кметове от ГЕРБ, включително и вашата кметица тука, и Росен Плевнелиев", заяви Бареков, цитиран от Стандарт Нюз.

Бившият журналист и изпълнителен директор на ТВ7 така и не коментира факта, че прокуратурата официално обяви, че не е намерила никакви доказателства за изборна фалшификация в Костинброд. Единственото обвинение е срещу Желязков и то е за престъпление по служба с цел облагодетелстване на печатница „Мултипринт”. Припомняме, че в Деня на размисъл точно Бареков, в ефира на ТВ7, съобщи за готвена манипулация на изборите, а след това всички политически партии свикаха пресконференции и говориха по политически теми, макар според закона всяка агитация в Деня на размисъл да е забранена.

Бареков обяви, че ще се яви на евроизборите догодина и очаква подкрепа от цялата страна, след което ще поиска предсрочен парламентарен вот, "защото това, което става в парламента, вече е един фарс". Той обеща още, че 4 млрд. лева, за които народът говори, че са откраднати от Борисов, ще бъдат намерени, ако такива е откраднал, и ще бъдат върнати на българския народ.

"Ще има много сериозна данъчна ревизия на Борисов и на неговото имущество. Ще му бъдат блокирани имоти, сметки. Това, което той говори в момента за 5 хил. лв. сметка, нали разбирате, че е фарс. Той имал в банката 5 хил. лв. или 14 хил. лв., едно от двете. До девето коляно ще бъде разследван - аз познавам целия му кръг от фирми - котараци, всички хора, които бяха в играта, знам как рекетираше фирмите и бизнеса. Да е жив и здрав този народ да ме подкрепи и догодина по това време и парите ще бъдат върнати и Борето ще е там, където му е мястото - в прокуратурата" , завърши Бареков.

Бареков още не е внесъл "сигнал срещу себе си" в прокуратурата

След като вчера най-новата звезда на политическия небосклон Николай Бареков заяви, че щял да сезира прокуратурата срещу себе си, днес г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика