Бареков спретна ново представление на Борисов

65339
Бареков спретна ново представление на Борисов
Снимка: БГНЕС

Пореден цирк в своеобразния дуел Бойко Борисов - Николай Бареков се разигра в Казанлък. Там бившият премиер имаше среща с кметове от цялата страна.

Преди срещата с градоначалниците около 50 привърженици на "България без цензура" препречиха пътя на пристигащите кметове към хотел "Зорница" в Казанлък.

Привържениците на Бареков носеха знамена, на които пишеше "България без цензура" и плакати с надписи: "Бойко, струваше ни 4 млрд."; "Бойко и Плевнелиев - слуги на мафията". Скандираха и "Бойко – престъпник". Жандармерията направи кордон и демонстрантите вдигнаха ръце, за да покажат, че нямат агресивни намерения.

На самата среща Борисов каза, че в България по още една линия се получава разделение – малки и големи населени места, предаде БГНЕС.

Не стига, че ни разделиха политически, не стига, че ни разделят като религия дори, на практика сега се опитват да скарат общините, да скарат кметовете, да скарат ако щете в едно населено място вътре малките кметове, добави Борисов. Защото по различен принцип са дали парите. Никога ние не сме си позволявали такова нещо, каза Борисов. Той не пропусна да отбележи: "ако си спомняте и АМ "Люлин" им направихме, пътищата там, университет им открихме, ВиК, болници, училища, детски градини". "Най-красивият може би парк и площад е в Гоце Делчев. За Шумен Борисов каза, че кметът имал албум от 30 листа, в който всички снимки са на кмета на Шумен, Борисов и министри на Борисов.

"Вие сте идвали при мен и сте ми казвали: в края на краищата и ние сме кметове. Винаги съм се старал да дадем повече на кметовете на БСП и ДПС, за да се чувстват добре. Няма кмет от тях, който да не е идвал поне по 10-15 пъти при мен, когато пожелае по всички теми", каза още Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ ще сезира Европейската комисия заради разпределението на парите за регионалното развитие.

Междувременно от пресофиса на "България без цензура" съобщиха, че няколко буса с униформени са се изсипали пред хотел "Зорница". От партията на Бареков допълниха, че Бойко Борисов дошъл доста по-рано от предварително обявения час на срещата и при опита на протестиращи да пробият кордона и да влязат в хотела, за да "пият кафе, каквото право имат всички граждани", полицаите ги спрели и имало един арестуван.

"Цинизъм е партия, която имаше властта да прави референдум. Ние подкрепяме идеята за допитването, но само ако бъдат включени 12-те теми, които ние предложихме", каза главният секретар на "България без цензура" Стефан Кенов, който бе сред протестиращите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика