X
 
 

"Барометър": Слави Трифонов е новият Бареков, ще получи под 2% доверие

9064 10
photo of "Барометър": Слави Трифонов е новият Бареков, ще получи под 2% доверие
Снимка: БГНЕС
"Новият играч" на българската политическа сцена Слави Трифонов и евентуално създадена от него партия, би би получила 1,7% при провеждане на парламентарни избори с потенциал да „открадне“ избиратели от по-малките партии, които в момента отбелязват отлив на одобрение, като ВОЛЯ, Атака и Бареков." Това показва проучване на социологическа агенция "Барометър".

"Трябва да се има предвид обаче, че на този етап заявлението на анкетираните да я подкрепят е преди всичко израз на одобрение спрямо личността на Слави Трифонов като обществена фигура и тепърва ще си проличи доколко ще привлече реален вот както персонално той като политик, така и формацията, която ще създаде – като политическа платформа и като лица, които ще предложи на публиката", посочват социолозите

Вацев: Кой олигарх ще инвестира лично и пряко в Слави Трифонов?

"Аз не подценявам трудовите спестявания на Слави Трифонов. Но в България не е прието да вадиш от трудовите си спестявания и да ги инвес...

"Към момента партия на Трифонов не води до значими промени в стратификацията на политическият живот и по-скоро се явява „новата Воля“, с която ще се бори за евентуално влизане в парламента.

Доколкото партията на Марешки се яви като наследник на електората, подкрепящ бившия тв водещ Бареков, то Слави Трифонов може да се определи като „новият Бареков“.

Според проучването 22% от българите биха гласували за ГЕРБ, ако парламентарните избори бяха днес. БСП остава втора политическа сила, като социалистите събират подкрепа от 16,9% от анкетираните. На трето място пък е наредена ДПС с 5,6%.

И пред българския казан в политическия ад няма пазач*

Искрено съм учуден от реакциите на хората по повод на учредянането на една нова партия. Партия, която се създава, не че на някой му се ...

От "Барометър" отчитат, че ВМРО с 5,3% имат тенденция за повишаване на одобрението, генерирано на евроизборите, като привличат т.нар. "патриотичен вот" на избирателите, включително и на привържениците на останалите две партии от вече разпадналата се "малка коалиция".

Запитани дали са доволни от финансовото си положение, 42,1% от анкетираните са отговорили, че средства, с които разполагат, са удовлетворителни. Други 39,2% обаче не са доволни от финансовото си положение и биха желали да е по-добро. 18,7% от сънародниците ни пък нямат мнение по въпроса.

"Трябва да се има предвид обаче, че проучването е проведено по телефона, а времето на провеждане на интервютата съвпада с ваканционния августовски период, поради което е възможно да има по-голямо отклонение в статистическата грешка", посочват от агенцията.

Харалан Александров: От проекта на Слави може и да се роди юначно отроче

„Преди 4-5 години такъв проект би имал много сериозна подкрепа, защото тогава имаше момент на голяма надежда. Самият Трифонов изг...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • дедо Стамен от село Учиндол-пенсионер 10 дедо Стамен от село Учиндол-пенсионер преди 1 месец Профил на трол?
  Гологлавият ЧАЛГАР може и да изкара 1,7% на село...В Учиндол всички са му брадчеди...Не му виждам ПОЛИТИЧЕСКАТА ПЛАТФОРМА...а тя сигурно е мнОООго стара"Стани ти за да седна аз...".Нищо ново под слънцето...само гологлави чалгари, с обувки 47 номер обути на бос крак ни липсват в Парламента и ИДИЛИЯТА ни ще е пълна!!!!
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Славуца да га дъфчи!
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Да не се окаже нещо друго? Чешете си езиците, после резултатите ще се видят сами! Ще бъдат много хора изненадани.
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Слави като не знае да си плаща на агенциите, така ще е! Тези проучвания са абсолютна лъжа! 42% били доволни от финансовото си положение! То 80% от хората получват 500-600 лв, но били доволни. И не съм фен на Слави до момента, изчаквам да видя какво ще предложи като кандидати, но със сигурност ще вземе над 5-6 % на парламентарни избори!
 • Георги Илиев Митев 6 Георги Илиев Митев преди 1 месец Профил на трол?
  ЩОМ "ЧИНОВНИКЪТ" Е В СТАЯ ИЗБОРИТЕ МОГА ДА ГИ "РАЗГАДАЯ". МОГА И ДА ГИ РЕША, ЗАЩОТО НЕ ГРЕША. ЩОМ ИМА РИМА ЗНАЧИ Е ОТ "ПРИМА"...
 • морски заек 5 морски заек преди 1 месец Профил на трол?
  За Марешки бих гласувал , защо да не ? Варна от поне 20 години е хронично недоразвиващ район , в сравнение с Бургас например . Следователно , ВОЛЯ , OK !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Атака на другата страна още ли си е Атака без емблематичният член на Великото Народно Събрание еклектичният Волен Сидеров ?
 • барбекю 3 барбекю преди 1 месец Профил на трол?
  Или по-скоро още една канцелария в НС ? А относно С.Трифонов 2.2% ми се струват отчетна грешка , каквото си е пак търговската марка на самият той , вече познат на широката аудитория от така нареченият референдум . Вероятно става въпрос за 22 , а не .22 процентчета . Но , процентчета откакво ? От подаръците , от наливните площи за зеленчук пред НС , от темите по медината кампания , от негласува виж още ›› лите в последен тур ? Или просто още една канцелария в НС , този път с номер 22 ? Или 2.2 , като тайм-шеринг на канцеларското постранство ?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  как успиват гербаджиите с тези поръчкови "изследвания", после Боко ще реве, като магаре с репертоар, кой е виноен ...пак.
 • ciklop50 1 ciklop50 преди 1 месец Профил на трол?
  Още един червен пръдльо се изхвърля като лайно на бунище!
Нагоре