Бежанци срещу въздушен Шенген: Какво мисли по темата опозицията?

5438
Бежанци срещу въздушен Шенген: Какво мисли по темата опозицията?
Снимка: iStock

Влизането на България по въздух и вода в Шенген се оказа не чак толкова сигурно, след като стана ясно, че Австрия е поставила главно условие страната ни да приеме бежанци от Афганистан и Сирия.

Новината не се хареса на мнозина, а и така се разбра, че всъщност все още България очаква заветното "ДА", което да ни даде достъп до Шенген, макар и не по земя. Разбира се, условието на Австрия даде "зелена светлина" на опозицията да обяви подобно изискване за скандално и неприемливо.

Корнелия Нинова веднага скочи

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова написа в своя Facebook профил обширен текст, с който директно напада некоалицията, която управлява страната. "Към никоя държава не са поставяни изисквания за Шенген, както към България. Изпълнили сме всички условия и заслужаваме всичко- пълноценно включване в Шенген. Без измислени разделяния - по въздух, по вода, но без суша. Вместо това- нищо. Свидетели сме на поредната лъжа на сглобката- били ни допуснали частично. Да, ама не. Никъде не са ни допуснали, защото ни управляват некадърници и предатели на националния интерес.", пише Нинова.

Костадин Костадинов в същия глас

Лидерът на "Възраждане" също коментира темата с Шенген в опозиционния тон, цитиран от БГНЕС: "В замяна на въздушен и воден Шенген сме се съгласили да приемаме обратно нелегални емигранти, които вече са минавали през наша територия на път за Западна Европа, съгласно Дъблинските разпоредби. Иначе казано, страната ни бавно ще се превърне в един огромен лагер за азиатци и африканци, в който ние българите постепенно ще станем малцинство", каза той.

Делян Добрев като вътрешен опозиционен глас

Снимка: БГНЕС

Депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев също изрази своето мнение във Facebook и написа следното: "Денков се е съгласил да приемем 6000 афганистански бежанци. По-лошото е, че ако това е договорка по принцип, то връщането на огромен брой бежанци у нас ще продължи.

Ще трябва да се строят нови лагери. Къде? В хасковския регион са над 50% от местата за настаняване на бежанци. В моят район хората сме гостоприемни и състрадателни към бежанците, защото самите ние сме потомци на бежанци от беломорска и одринска Тракия. Повече обаче не можем да приемем при нас! Къде ще ги строите новите лагери? В София? В Пловдив, Варна, Бургас?

Нито мога да го разбера това, нито да го повярвам! Разбирам да получим пълноправно членство в Шенген, ама срещу "въздушен", без ангажимент за Шенген по суша ми се струва толкова лоша сделка, че си е чисто национално предателство, перфектен повод за оставка на цялото правителство и позорен край на така наречената сглобка."

Снимка: Скрийншот/Facebook

Очаква се скоро официално потвърждение за приемането на България в Шенген по въздух и вода, което пък ще означава, че страната ни окончателно приема условията на Австрия и ще работи по осъществяването им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика