Бивш "червен" депутат със залп срещу Нинова

6225
Бивш "червен" депутат със залп срещу Нинова
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от БСП Атанас Мерджанов разкритикува столетницата в ефира на bTV. Той нападна лично Корнелия Нинова и констатира, че след президентските избори лидерът на социалистите е спряла да прави политика и да отстоява позициите ѝ пред ГЕРБ и Бойко Борисов.

Мерджанов на няколко пъти намекна, че Корнелия Нинова няма място на председателския пост. Той отбеляза, че в партията решенията се взимат понякога само от няколко души зад гърба на останалите.

Мерджанов: Много социалисти не споделят линията на Корнелия Нинова

Очевидно е, че линията, която в момента се прокарва в БСП, не съответства на вижданията на редица групи социалисти. Това коментира пред...

По думите му "старите" в партията не са изтикани в ъгъла и това нямало как да стане, въпреки че не са в Народното събрание и гласът им там не се чува. Според него Румен Овчаров не само че не иска Корнелия Нинова да подаде оставка от председателския пост, а между двамата имало много силна връзка. Такава съществувала и между Жельо Бойчев и бившия енергиен министър.

Той коментира и новината, че Бойчев се готви да напусне не само ръководството на парламентарната група на "столетницата", но и политиката: "Намерението на Жельо Бойчев да напусне активната политика е отдавна – от 1-2 месеца. Друг е въпросът защо тогава трябваше да оглави комисията за ЧЕЗ".

"Нинова се изяви като говорител на Бойчев, което е необичайно. Оттеглянето му е загуба за БСП. Това не ни доближава до желаната политическа форма, която да свали правителството. Това, че има конфликти на "Позитано", не е проблем, защото водят до развитие, проблем ще бъде ако имат негативни последствия", допълни той.

Относно вота на недоверие, бившият депутат заяви: "По-важно е, че след вота на недоверие никой не смяташе, че той е успешен. Този вот ни отдалечи от парламентарния ни стил през годините", категоричен бе Мерджанов.

БСП иска Борисов да бъде изслушан за това как работят службите

БСП предложи изслушване на премиера Бойко Борисов от Народното събрание. От името на левицата Атанас Мерджанов заяви, че десетките изс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com