Бивш наш посланик в Русия нарисува сценарий как Пеевски чрез партията на Слави сваля скоро правителството

46221
Бивш наш посланик в Русия нарисува сценарий как Пеевски чрез партията на Слави сваля скоро правителството
Снимка: Actualno.com

"Капанът на Орлин Алексиев през Слави Трифонов щракна. Министрите на ИТН напуснаха правителствено заседание, защото има нареждане". Така бившият ни посланик в Москва (2000-2006 г.) и политически анализатор Илиян Василев коментира във Фейсбук раздора в коалицията, случил се на заседанието на правителството в сряда.

Трима министри на "Има такъв народ" – Теодора Генчовска, Гроздан Караджов и Радостин Василев – напуснаха залата заради спорове за актуализацията на бюджета, която трябва да влезе в сила от 1 юли.

Илиян Василев: Митрофанова обяви курс за сваляне на българското правителство (ВИДЕО)

Посланикът на Русия обяви курс за сваляне на българското правителство, а позицията на България за войната в Украйна е абсурдна. Това ка...

Според Илиян Василев, никой в трезво съзнание не може да си помисли, че бюджетна процедура може да бъде повод – "особено безликата Теодора Генчовска заради бюджета на МВнР". "Смешно. Парламентарната група на ИТН няма идея какво става, защото са изолирани и само им спускат решения. Посветените са 4-5, сред които Митева, Тошко, Балабанов, Каримански", коментира той в публикация във Facebook.

"Истината е, че Орлин Алексиев е реалният кукловод в ИТН, досещате се как и защо. Слави Трифонов е кеш енд кери. И денят вероятно е дошъл. Орлин Алексиев имаше проблем с Бойко Борисов, който навремето го беше разкарал от общината, където контролираше всеки цент. Вероятно е вземал повече, отколкото е отчитал. И ако си спомняте - скандал след скандал. И Фандъкова е помолила ББ да го махне, като условие изобщо да се кандидатира за кмет. В тази част тя е била напълно права", пише още бившият ни посланик в Русия.

Орлин Алексиев е дългогодишен столичен общински съветник от ГЕРБ. В продължение на три мандата – от 2007 до 2019 – той беше в съвета, като също така заемаше поста председател на Постоянната комисия по финанси и бюджет.

Скрийншот: Facebook.com/Ilian Vassilev

Въпреки споровете: Министерски съвет прие бюджета и го внася в парламента днес

Актуализираният бюджет е бил приет на заседанието на Министерски съвет и ще бъде внесен днес в Народното събрание, въпреки че трима мин...

"След като е бил отстранен, ОА се заканва на Борисов, че ще си отмъсти. И намира пистата при Слави, който само чака офертата. Има едно знаменателно изречение на Васил Божков от Дубай, след предполагаема визита на Орлин Алексиев - юли 2021 година: Партията на Слави вече не е негова!? Защо предполагаема - защото Божков не е човек на празните думи, за да го каже. Значи този, който е купил Слави, е бил при него да иска пари, за да си поделят масрафа. Именно момента, в който транзакцита е сключена. Сега нареждането е дошло отново през ОА от Пеевски и договороспособния Борисов..", смята Илиян Василев.

ОЩЕ: Слави Трифонов напуска коалицията: Кирил Петков извърши национално предателство, слагам край на тази агония

Според него няма как да бъде спряна "деструкцията" на „Има такъв народ“, защото те нямат собствена воля, Слави изобщо не е фактор, а Орлин Алексиев контролира партията, така както Пеевски ДПС. „Така че затегнете колани - предупреждението на ДПС от началото на месец май, че правителството ще падне, започва да придобива реалните измерения“, добавя бившият посланик на България в Русия.

"Нито РСМ, нито Украйна, нито бюджет могат да бъдат реално основание за падането на правителството на Кирил Петков. Но задкулисието действа - парите им свършиха. И "Газпром" натиска. Пеевски и Борисов отново са власт през Орлин Алексиев. Има и междинен вариант - смяната само на Кирил Петков. Призовавам всички демократично мислещи хора и некорумпирани политици да се подготвят за битка - само улицата може да спаси това правителство. Слави е особено чувствителен на тема протести пред неговата телевизия", пише Илиян Василев.

ОЩЕ: Премиерът след напускането на ИТН: Готови сме на правителство на малцинството (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика