Благоевград с протестна декларация до Орешарски

14500
Благоевград с протестна декларация до Орешарски
Снимка: БГНЕС

Протестна декларация срещу нулевото финансиране на проекти в Благоевград ще изпрати до премиера Пламен Орешарски кметът Атанас Камбитов. В петък документът бе одобрен и от местния парламент.

Според градоначалника властта налага непрозрачни критерии при разпределение на парите по инвестиционната програма "Растеж и развитие на регионите", предаде Стандарт нюз.

Първанов: Партиите са направили несправедливото разпределение на парите за общините

Споделям мнението на колегите за несправедливото разпределение на парите на общините. Това каза Георги Първанов, президент 2002 - 2012 ...

"Буди недоумение как за села с население от 300 жители се заделят стотици хиляди левове, а Благоевград не получава нито стотинка и ще бъдем принудени да използваме средствата на данъкоплатците, за да не спираме развитието на общината", категоричен е Камбитов.

Той настоява правителството да преразгледа решението и да не ощетява десетки хиляди българи "под диктовката на дребни политически интереси".

"Създава се убеждението, че се толерират определени региони, на други се спира развитието с години. Насажда се усещането, че се толерират общини, доминирани от кметове на управляващата коалиция. Без да пренебрегваме нуждите на малките населени места, категорично възразяваме срещу това дискриминационно отношение, в което ясно прозира политическият подход да се подкрепят само определени общини", категорични са и общинските съветници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика